Antena Căutare

Premierul britanic a explicat neconvingator in Camera Comunelor decizia de a nu participa la "pactul bugetar" al UE

David Cameron a explicat luni, in Camera Comunelor, decizia luata la summit-ul UE, tinut joi si vineri la Bruxelles, unde a refuzat sa semneze pentru noua Uniune Europeana. "A fost in interesul nostru", a spus Cameron, citat de EurActiv.

"Nu am vrut decat reguli pentru o competitie deschisa pe pietele financiare in toata Uniunea Europeana, ca toate tarile din Uniune sa isi reglementeze asa cum isi doresc propriul sector financiar", a spus Cameron, care a negat ca s-a erijat in aparatorul bancilor.

Gandindu-se la relatia cu partenerii de guvernamant, Cameron a spus ca va incerca sa ia in considerare orice propunere serioasa in ceea ce priveste noul rol al Comisiei Europene si al Curtii Europene de Justitie, acela de a veghea la respectarea deficitelor din noul tratat al Uniunii Europene.

"Suntem inca in Uniunea Europeana si vrem sa ramanem asa", a spus Cameron.

Decizia lui Cameron a generat tensiuni si in coalitia de guvernamant. De exemplu, pro-europeanul Nick Clegg, liderul democrat-liberalilor, nu a vrut sa stea alaturi de Cameron.

Iar Opozitia nu a ezitat sa-l atace pe premier, desi nu a vrut sa detalieze cum ar fi actionat in locul lui Cameron.

"A fost dezamagitor. A trage pe margine Marea Britanie va avea efecte adverse pe termen lung", a spus liderul laburist Ed Miliband, potrivit EurActiv.

Foto: Intactimages / EPA

SUA: Doua elicoptere s-au prabusit in timpul unui antrenament. Patru militari, ucisi... Olanda se opune in continuare aderarii Romaniei la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x