Antena Căutare

Presupusul autor al atacului de la Halle Stephan Balliet îşi mărturiseşte motivaţia antisemită şi de extremă dreapta a faptei

Presupusul autor al atacului de la o sinagogă şi un restaurant turc din Halles, în estul Germaniei, şi-a mărturisit motivaţia antisemită a faptei, a anunţat vineri Parchetul General din Karlsruhe, relatează AFP.

Presupusul autor al atacului de la o sinagogă şi un restaurant turc din Halles, în estul Germaniei, şi-a mărturisit motivaţia antisemită a faptei, a anunţat vineri Parchetul General din Karlsruhe, relatează AFP.

Presupusul atacator, Stephan Balliet, în vârstă de 27 de ani, a ”trecut la mărturisiri complete. El şi-a confirmat motivaţiile antisemite şi de extremă dreapta într-un foarte lung interogatoriu” cu un judecător, potrivit unui purtător de cuvânt al parchetului.

După ce a încercat, zadarnic, să intre de Yom Kuppur în sinagoga din Halle - în care se rugau 51 de credincioşi -, el a ucis la întâmplare o trecătoare, iar apoi un bărbat într-un restaurant turc.

În înregistrarea video a faptelor sale, pe care a postat-o pe platformă de live streaming, el a negat existenţa Holocaustului şi i-a ameninţat pe evrei. El a publicat pe Internet un ”manifest” în care îşi exprimă vederile antisemite.

Autorităţile evreieşti germane au criticat ulterior insuficienţa măsurilor de protecţie a sinagogilor şi locurilor de cult.

Guvernul Angelei Merkel a promis joi să consolideze această protecţie.

Comunitatea evreiască germană se află în plină ascensiune în Germania, la 75 de ani de la Holocaust, în urma venirii începând din anii '80 a numeroşi evrei din fosta URSS. Ea are în prezent aproximativ 225.000 de membri, a treia după cele din Franţa şi Marea Britanie.

Sursa : news.ro

Stoltenberg îndeamnă Ankara, într-o vizită în Turcia, să acţioneze ”cu reţinere” în ofensiva din Siria; Cavusoglu cere ... Tusk respinge, în Cipru, ”şantajul” lui Erdogan cu milioane de refugiaţi sirieni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x