Antena Căutare

Prima femeie militar care a dezertat din armata siriana. Acum ii antreneaza pe rebeli

Zubaida al-Meeki este prima femeie care a dezertat din armata presedintelui sirian Bashar al Assad si s-a alaturat Armatei de Eliberare din Siria. In toiul unei revolutii asociata cu bravura masculina si focurile de arma din strazi, Zubaida al-Meeki reuseste sa iasa in evidenta.

Prima femeie militar care a dezertat din armata siriana. Acum ii antreneaza pe rebeli
| Al Jazeera

Fost general al armatei siriene, ea a devenit prima femeie care a anuntat in mod public ca a dezertat din armata presedintelul Assad dupa ce a vazut „crime si atrocitati comise de acest regim”.

Originara dintr-o zona de la granita cu Israelul, al-Meeki lucra la divizia de recrutaere a armatei lui Assad. Ea planuia sa dezerteze inca de anul trecut, din octombrie, dar nu a putut sa faca acest lucru din cauza supravegherii stricte.

"In momentul in care au inceput sa suspecteze ca as putea fugi, au inceput sa-mi agreseze familia. La inceputul lui 2012, fratele meu a fost concediat”, povesteste femeia.

Dupa ce Armata de Eliberare Siriana a preluat controlul in majoritatea zonelor din Bibila, al-Meeki s-a alaturat fortelor rebele. „Cand ne-a abordat, am fost surprinsi si neincrezatori” a declarat Khaled, coordonatorul Armatei rebelilor.

„Revolutia le-a dat demnitate sirienilor si le-a permis minoritatilor sa dezvolte un simt al apartenentei. Toate sectele din Siria au suferit enorm in timpul regimului acesta” este de parere al-Meeki.

„Am petrecut cea mai mare parte a timpului in taberele rebelilor, antrenandu-i pe cei care nu aveau experienta militara. I-am invatat cum sa incarce armele si cum sa le foloseasca si multe alte tehnici militare” explica femeia.

Sursa: Antena3.ro

SOCANT! O femeie din Turcia a nascut in mijlocul strazii si si-a abandonat copilul!... Angela Merkel va dezveli un monument dedicat romilor exterminati in Holocaust...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x