Antena Căutare

Prima țară din lume care interzice pungile de plastic pentru produsele proaspete din supermarketuri. Cum se vor face cumpărăturile

După ce a interzis fabricarea și vânzarea mai multor produse din plastic, Noua Zeelandă a extins măsura și la pungile mici din supermarket, care sunt de obicei folosite pentru a ține fructe sau legume.

imagini fructe si legume in pungi de plastic Galerie
Noua Zeelandă a interzis utilizarea pungilor de plastic din supermarketuri pentru fructe și legume | Profimedia

Noua Zeelandă a extins măsura împotriva consumului de plastic și la pungile din supermaketuri folosite la cumpărăturile de zi cu zi. Acestea erau utilizate adesea pentru depozitarea fructelor și legumelor proaspete. Măsura, care a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile face parte dintr-o campanie guvernamentală mai amplă, împotriva plasticului de unică folosință, transmite bbc.com.

Noua Zeelandă, prima țară din lume care a interzis pungile de plastic pentru fructe și legume

În ultimii ani, mai multe țări au impus o taxă sau chiar au interis utilizarea pungilor de plastic.

„Noua Zeelandă produce prea multe deșeuri, prea multe deșeuri de plastic”, a spus ministrul asociat al Mediului, Rachel Brooking.

Ea a adăugat că au fost salvate peste un miliard de pungi de plastic de când interzicerea pungilor mai groase a intrat în vigoare în 2019.

Citește și: „50 de lucruri pe care nu le mai cumpăr”. Cum reușește o femeie să strângă bani și să aibă ordine în casă

Noua măsură este de așteptat să împiedice utilizarea a 150 de milioane de pungi de plastic pe an, mai transmite sursa.

Deși cei mai mulți cumpărători folosesc deja propriile pungi la cumpărături, după măsura inițială din 2019, unii cetățeni critică noile hotărâri.

Citește și: O femeie a cumpărat banane și când a deschis punga a avut o surpriză uriașă. Ce se afla printre fructe: „La asta nu mă așteptam”

Criticii și-au exprimat îngrijorarea că acum clienții ar putea pune alimentele în pungi de hârtie de unică folosință, care sunt încă disponibile în supermarketuri, ceea ce nu ar rezolva, de fapt, problema.

„Încă merită să facem asta, dar vrem cu adevărat să reducem ambalajele de unică folosință”, a spus mai spus doamna Brooking. „Așa că vrem ca oamenii să-și aducă propriile pungi, iar supermarketurile să vândă pungi reutilizabile cu produse”, a adăugat ea.

Mai mult, un lanț cunoscut de supermarketuri din Noua Zeelanda, care operează peste 185 de magazine în toată țara, a început deja să vândă pungi reutilizabile din poliester. Compania speră că acest lucru va încuraja cumpărătorii să folosească pungi reutilizabile pentru fructe și legume.

„Știm că schimbarea este grea și le va lua puțin timp”, a spus Catherine Lgabeer, șefa de sustenabilitate la Countdown. „Avem niște clienți morocănoși”.

Citește și: Ce a putut să descopere o femeie în punga de spanac luată de la un supermarket cunoscut. A pozat totul

Guvernul Noii Zeelande a făcut progrese și cu alte inițiative de combatere a schimbărilor climatice. În octombrie, a propus impozitarea gazelor cu efect de seră produse de animalele de fermă precum oile și bovinele.

Prima astfel de măsură din lume prevede ca fermierii să plătească pentru emisiile agricole într-o anumită formă până în 2025. Industria agricolă a țării reprezintă aproximativ jumătate din emisiile sale.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x