Antena Căutare

Shin Ok-ju, liderul unui cult din Coreea de Sud, condamnată la şase ani de închisoare

Shin Ok-ju, care conducea un cult din Coreea de Sud, a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru că şi-a ţinut adepţii captivi în Fiji şi i-a agresat, informează BBC.

Shin Ok-ju, care conducea un cult din Coreea de Sud, a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru că şi-a ţinut adepţii captivi în Fiji şi i-a agresat, informează BBC.

Luni, un tribunal sud-coreean a găsit-o pe Shin vinovată de mai multe capete de acuzare, printre care şi violenţă, abuz de minori şi fraudă.

Shin Ok-ju a fost arestată în august 2018 alături de alţi trei lideri ai Bisericii Grace Road când au aterizat la aeroportul Incheon, în apropierea capitalei sud-coreene, Seul.

Adepţii ei au călătorit în Fiji începând cu 2014 după ce ea a prezis că o foamete va cuprinde Peninsula Coreeană.

Dar după ce au ajuns, paşapoartele le-au fost confiscate şi un grup de persoane, selectate personal de Ok-ju, denumite „gardieni”, i-au oprit pe adepţi din a pleca.

În timp ce se aflau în Fiji, ei au luat parte la ritualuri în care se atacau fizic reciproc pentru că Ok-ju le-a transmis că astfel vor evita pedepsele lui Dumnezeu.

Un tată a fost forţat să îşi lovească fiul de peste 100 de ori, iar alt discipol a fost bătut atât de rău încât s-a ales cu leziuni cerebrale.
Cel puţin cinci persoane au reuşit să scape şi au contactat autorităţile sud-coreene.

„Victimele au suferit neajutorate din cauza bătăilor colective şi au fost expuse nu doar la tortură fizică, ci şi la un şoc mental semnificativ. O pedeapsă aspră este inevitabilă împotriva unor acte ilegale în numele religiei”, a informat tribunalul.

Alţi cinci oficiali ai cultului au fost condamnaţi.

Sursa : news.ro

Guvernatorul Californiei a semnat o lege pentru a-l obliga pe Donald Trump să îşi publice declaraţiile fiscale... O femeie a rămas șocată după ce a aflat că iritația pe care o avea sub ochiul stâng s-a transformat în cancer de piele. ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x