Antena Căutare

UE a blocat conturile si nu mai acorda vize unui grup de 21 de oficiali din Belarus

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru a bloca averile si a priva de vize 21 de reprezentanti ai aparatului de politie si justitie din Belarus, responsabili de reprimarea opozitiei dupa alegerile din decembrie 2010, in cursul carora Aleksandr Lukasenko a fost reales cu peste 80 la suta din voturi, intr-un scrutin marcat de grave nereguli.

Autoritatile de la Misk au criticat decizia UE si au anuntat masuri de retorsiune, retragandu-si deja ambasadorii la UE si din Polonia.

"Hotararea Consiliului UE evidentiaza continuarea politicii de presiune. Noi, in repetate randuri, am explicat la toate nivelurile lipsa de perspectiva a unei asemenea politici in relatiile cu Republica Belarus. Drept raspuns, partea belarusa va interzice intrarea in Belarus a acelor persoane din Uniunea Europeana care au contribuit la introducerea de masuri restrictive", a anuntat, printr-un comunicat, Ministerul belarus de Externe.

25 de hackeri Anonymous, arestati in Argentina, Chile, Columbia si Spania... ONU: Bilantul victimelor regimului Assad "depaseste cu mult 7.500 de morti"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x