Antena Căutare

UPDATE! Alegeri in Rusia: Partidul lui Putin, doar 48,5% din voturi

Rusii au votat duminica in cadrul alegerilor legislative, confirmand estimarile conform carora scrutinul ar urma sa fie castigat de partidul Rusia Unita, condus de premierul Vladimir Putin, intr-un peisaj politic inchis, conform AFP. Partidul lui Putin a castigat, potrivit exit-poll-urilor, dar scorul inregistrat e sub cel obtinut in 2007.

UPDATE 19.20: Primul exit-poll: Partidul Rusia Unita a pierdut voturi, inregistrand 48,5% din sufragii. Partidul Comunist a luat 19,8%, iar Rusia Dreapta, 12,8%, potrivit AFP.

UPDATE 18.35: La Sankt-Petersburg, 30 de opozanti care incercau sa organizeze o manifestatie neautorizata la Gostini Dvor, in centrul orasului, au fost retinuti, a declarat Viaceslav Stepcenko, purtatorul de cuvant al politie locale.

UPDATE 14.45: In jurul orei 14:00, cativa militanti din miscarea Frontului de Stanga, care au facut apel la o reuniune in Piata Revolutiei din Moscova, au fost imbarcati fara menajamente in masinile politiei in timp ce incercau sa manifesteze fara autorizatie.

Liderul formatiunii a fost arestat chiar inainte de a ajunge la locul manifestatiei.

UPDATE 12.50: Mai multe site-uri independente au fost blocate duminica dimineata, inclusiv cele ale mass-media si a ONG-ului Golos, care monitorizeaza fraudele electorale si care s-a aflat in colimatorul puterii in ultima saptamana. In acelasi timp, autoritatea electorala din Rusia a primit peste 8.000 de sesizari de frauda.

Campania a fost marcata de nereguli si presiuni fara precedent.

Circa 110 milioane de votanti sunt chemati sa desemneze 450 de deputati ai Camerei inferioare a Dumei (Parlament), in cadrul unui scrutin-test pentru premierul rus.

Vladimir Putin se pregateste sa revina la Kremlin in 2012, dupa doua mandate consecuvite de presedinte in perioada 2000 - 2008.

Birourile de vot s-au deschis la ora locala 08:00 la Moscova si se vor inchide la ora 17:00.

Alte trei formatiuni fac parte din componenta actuala a Camerei inferioare: Partidul Comunist, Partidul Liberal - Democrat si Rusia Dreapta. Toate ar urma sa depaseasca pragul minim de 7% pentru a intra din nou in Duma.

Conform ultimelor sondaje al unui institut independent, partidul Rusia Unita, a carui lista este condusa de presedintele Dmitri Medvedev, era creditat cu 56% din intentiile de vot in noiembrie, dupa ce a pierdut circa 12 procente intr-o singura luna.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Italia intra in zodia austeritatii... Financial Times: Acordul Merkel - Sarkozy pentru viitorul zonei euro sau Franta - Germania 1-0...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x