Antena Căutare

UPDATE: O persoană a murit și alte zece sunt rănite / Cutremur de peste 6 grade, în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a fost înregistrat în largul coastei vestice a Turciei, a anunțat European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) pe site-ul său.

Un cutremur cu magnitudinea de moment 6,3 s-a produs luni după-amiază la graniţa dintre Grecia şi Turcia, în zona Mării Egee, anunţă USGS. Agenţia elenă de Seismologie a evaluat seismul la magnitudinea 6,1 pe scara Richter.

UPDATE: Cel puţin o femeie a murit în seismul produs luni în largul coastei de vest a Turciei şi în apropiere de insula elenă Lesbos, au anunţat autorităţile din Grecia, citate de Reuters.

O femeie, în vârstă de aproximativ 60 de ani, care locuia la Vrisa, pe insula Lesbos, a fost zdrobită de acoperişul casei ei şi a murit, a anunţat primarul. Alţi 10 oameni au fost răniţi, a adăugat el.

“Zeci de clădiri s-au prăbuşit şi drumuri au fost blocate”, a spus Marios Apostolides, comandantul unei brigăzi de pompieri din localitate.

___________________________________________________________________________

USGS a revizuit locul şi adâncimea epicentrului şi anunţă că a avut loc patru kilometri sud de Plomarion (Grecia) şi la o adâncime de 10,4 kilometri. Anterior, institutul american anunţase că seismul s-a produs la la 5,7 kilometri adâncime, la ora locală şi a României 15.28, la 11 kilometri sud de Plomarion (Grecia).

Provincia turcă Izmir se află la aproximativ 84 de kilometri distanţă, potrivit European-Mediterranean Seismological Center (EMSC). Potrivit primelor informaţii, s-au înregistrat unele pagube pe insulele greceşti Lesbos şi Chios, unde s-ar fi înregistrat şi alunecări de teren reduse. Deocamdată nu există informaţii privind victime.

Seismul a fost resimţit până la Atena, dar şi la Istanbul, în Turcia. Martori au povestit că au simţit cutremurul puternic şi “toată lumea a fugit afară”, iar o persoană l-a descris drept cel mai puternic seism pe care l-a simţit vreodată în Turcia.

Canakkale se mişcă”, a scris un utilizator de Instagram, care a postat un clip în care arată oameni speriaţi care au ieşit pe stradă în oraşul din nord-vestul Turciei, relatează Russia Today

L-am simţit aici, în Plovdiv, Bulgaria. Chiar l-am simţit. Apoi am văzut un difuzor legânându-se, la fel ca şi paharul meu cu apă. Primul seism pe care îl simt”, a scris un utilizator de Twitter.

Seismul iniţial a fost urmat de două replici, dintre care una cu magnitudinea 4,9.

Donald Trump, "asasinat" într-un spectacol de teatru. Scena uciderii tiranului... Amendă usturătoare (și) pentru românii care vor să intre în fântânile vechi din Roma! 1000 de lei pentru această „arogan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x