Antena Căutare

Victoria lui Barack Obama a fost sarbatorita in toata lumea, de la New York in Djakarta

Victoria lui Barack Obama a scos in strada o multime de americani, dar si oameni din alte colturi ale lumii. Cea mai mare petrecere s-a dat in Times Square, in New York, dar si asiaticii si-au manifestat bucuria, mai ales cei din orasul japonez care poarta numele presedintelui, Obama.

Rezultatul alegerilor prezidentiale din Statele Unite a fost transmis pe ecrane gigantice in Times Square. Mii de oameni au urmarit impreuna cum a fost anuntata victoria lui Barack Obama. Sustinatorii democratului i-au scandat numele, dar si mesajul pe care acesta l-a postat pe Twiiter in momentul in care a aflat ca a fost reales in functia de presedinte: „inca patru ani”. Potrivit Mediafax, in randul suporterilor lui Obama s-a integrat si o voluntara a Crucii Rosii care a strans bani pentru victimele uraganului Sandy.

Mare bucurie a fost si in Japonia, intr-un oras care se numeste chiar Obama. Localnicii si-au facut tricouri personalizate cu chipul lui Barack Obama, au pregatit torturi pe care le-au decorat cu portretul presedintelui american, relateaza Associated Press. Primarul orasului Obama, care inseamna in japoneza „plaja mica”, i-a trimis si un cadou presedintelui Statelor Unite inainte de alegeri. Cu putin timp inainte de ultima etapa a campaniei electorale, Barack Obama i-a trimis o scrisoare in care i-a multumit pentru betisoarele chinezesti care i-au fost oferite.

Scoala in care a studiat Barack Obama in Indonezia a fost in sarbatoare in momentul anuntarii rezultatelor. Elevii scolii din Djakarta in care exista si o statuie care il reprezinta pe politician in tinerete au mers din clasa in clasa cu un poster cu Barack Obama. „Obama a castigat... Obama a castigat din nou”, au strigat copiii.

Asociatia ActiveWatch cere Parlamentului European interzicerea spionajului in redactii... Uniunea Europeana il felicita pe Obama pentru victorie: "Vrem sa continuam cooperarea stransa cu SUA"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x