Antena Căutare

Momentul emoționat în care o balenă salvează o femeie de atacul unui rechin. Imaginile uluitoare surprinse în adâncuri

Un biolog marin a fost salvat de o balenă uriașă cu doar câteva clipe înainte de a atacul unui rechin. Întregul moment a fost filmat, iar imaginile emoționante fac acum înconjurul internetului.

imagini femeie salvata de balena sub apa Galerie
Un biolog marin a fost salvat de o balenă uriașă cu doar câteva clipe înainte de a atacul unui rechin. | Profimedia

Nan Hauser un bilog marin în vârstă de 69 de ani a vorbit despre experineța inedită pe care a trăit-o sub apă. În timp ce studia vietățile din adâncuri, aceasta a fost în mijlocul „acțiunii” dintre o balenă cu cocoasă și un rechin înfometat. Evenimentul inedit a avut loc în 2017, dar acum femeia a povestit exact cum s-a întâmplat totul.

Un biolog marin a fost salvat de un rechin de către o balenă uriașă | VIDEO

Biologul marin a rememorat rollercoaster-ul emoțional din momentul în care o balenă uriașă care a salvat-o de un rechin. Nan Hauser a vorbit despre întâlnirea de gradul zero din Insulele Cook, care a lăsat-o în lacrimi.

Imaginile emoționante au fost publicate abia acu, acum ca parte a evenimentului anual Sharkfest al National Geographic. În imagini, femeia se teme pentru viața ei, crezând că balena o va ucide, însă nu durează mult până când realizează că uriașul blând este, de fapt, salvatorul ei.

„Cumva, având în vedere job-ul mea, întotdeauna m-am gândit că îmi voi pierde viața din cauza unei balene. Deci, m-am gândit acea zi a venit”, a explicat biologul de 69 de ani.

Cu toate acestea, un alt pericol pe care omul de știință nu îl observase, pândea din umbră.

„De-odată mi-am dat seama că rechinul se îndrepta fix spre mine”, și-a amintit ea, adăugând „... era o situație gravă și am vrut să ies imeidat din apă”.

Prinsă între balena cu cocoașă de 22 de tone și un rechin tigru de 5 metri, biologul a făcut o încercare disperată de a ajunge la suprafață. Încercând să evite înotătoarele puternice ale balenei, Nan Hauser s-a străduit să scape de prădătorul care se apropia.

Citește și: Momente de panică pentru o sportivă care vâslea. Ce a ieșit din ocean, în timp ce soțul ei o filma dintr-o barcă: „E mare?”

În ciuda ezitărilor acesteia, balena s-a dovedit a fi doar un uriaș blând și la un moment dat, pe filmare se observă cum mamiferul o împinge pe femeie la suprafață, salvându-i viața. Aceasta s-a lăsat cu toată încrederea pe capul vietății marine care a scos-o din mare.

„Am privit în jur, și ea era chiar acolo lângă mine, protejându-mă...Și am plâns”, și-a amintit ea, în timp ce striga după ajutorul colegilor ei.

După ce a salvat-o, iar femeia a urcat pe barcă, balena și-a luat adio, stropind-o cu apa, apoi s-a întors în adâncuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Au crezut că este o specie rară de rechin, dar când au analizat mai bine imaginile, și-au dat seama că este total altceva!

Deși experții nu pot ști exact de ce mamiferul și-ar risca propria viață pentru o altă specie, aceștia cred că mai degrabă este un act de act de dominare asupra prădătorilor - încercând astfel să se asigure că aceștia nu se vor întoarce atunci când vor apărea puii.

De ce nu e bine să arunci apa în care ai fiert porumbul. La ce o poți folosi și ce substanțe nutritive ascunde... Ce înseamnă dacă ai visat un accident de mașină. Semnificația pe care trebuie neapărat s-o afli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x