Antena Căutare

”Monstrul” găsit în lacul Herăstrău. Ce a putut să scoată din apă un pescar

Captura unui pescar în lacul Herăstrău face valuri în social media. Un trecător a filmat peștele uriaș, care se zbătea pe trotuar, după ce a fost scos din apă.

colaj de imagini cu lacul herastrau si niste pescari in barca Galerie
Captura unui pescar în lacul Herăstrău face valuri în social media. Un trecător a filmat peștele uriaș, care se zbătea pe trotuar, după ce a fost scos din apă. | Shutterstock.com

Un pește de dimensiuni mari a fost scos din lacul Herăstrău de către niște persoane care pescuiau ilegal.

Citește și: Ce a pățit un bărbat din Cluj din cauza cocoșului pe care îl creștea lângă un bloc. Vecinii nu l-au iertat

”Monstrul” găsit în lacul Herăstrău. Ce a putut să scoată din apă un pescar

Captura unui pescar în lacul Herăstrău face valuri în social media. Un trecător a filmat peștele uriaș, care se zbătea pe trotuar, după ce a fost scos din apă.

În jurul lui se află patru persoane, 3 bărbați și o persoană. Alți trecători se află mai departe și filmează momentul în care peștele se chinuie să se întoarcă în mediul său.

Unul dintre bărbații de lângă el are o plasă, pe care, cel mai probabil, a folosit-o pentru a scoate ”monstrul” din lacul Herăstrău.

Citește și: Ea e bunica de 57 de ani care a dat 35.000 de euro ca să își facă tatuaje pe tot corpul. Cum arăta înainte de transformare

Este bine știut că lacul Herăstrău este populat cu crap și caras, însă mulți pescari se laudă că au prins novaci uriași, ca cel din imagini.

În social media, oamenii au făcut glume pe seama clipului. Cel care l-a postat a scris ”nu face baie în Herăstrău”, pe când alți internauți au glumit spunând că ”Asta a fugit de la Pescobar din bucătărie😂”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce particularități are peștele novac sau crapul argintiu nobil

Novacul sau crapul argintiu este originar din China. Peștele are o lungime obișnuită de 55-70 cm, lungimea maximală 146 cm, o greutate maximală 60 kg și poate trăi 20 ani.

Corpul moderat alungit și comprimat lateral, mai înalt decât la sânger, acoperit cu solzi cicloizi relativ mici. Capul este, mare, gros, ascuțit, lat și turtit dorsal. Mustățile sunt absente. Gura mare este oblică, superioară și fără dinți.

Hrana o formează, în principal, zooplanctonul, la care se adaugă viermii, fitoplanctonul și detritusul organic.

Citește și: Bărbatul care a fost concediat pentru că nu era amuzant la birou. De ce s-a luat această decizie și care e povestea lui

Peștele novac depune icrele în masa apei, în plin curent. În țara de origine, China, se reproduce primăvara, în lunile aprilie-mai, în mediu reofil. În Europa se reproduce frecvent artificial, în luna iulie. Ritmul de creștere este foarte mare, la 2 ani pot să cântărească 0,750-1,950 kg, iar în al treilea an 3-4 kg.

Novacul are o mare valoare economică. Carnea este bună. Este comercializat în stare proaspătă, înghețată sau afumată, conform Wikipedia.

Ce a pățit un bărbat din Cluj din cauza cocoșului pe care îl creștea lângă un bloc. Vecinii nu l-au iertat... Ce au găsit vameșii după ce au distrus valiza unui călător. Clipul face înconjurul lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x