Antena Căutare

O mamă a găsit un maxilar uman în colecția de pietre a fiului ei. Ce descoperire neașteptată au făcut 22 ani mai târziu

La mai bine de 20 de ani după ce femeia a găsit un maxilar uman ascuns în colecția de pietre a fiului ei, experții în genealogie au aflat cui îi aparținea. Iată ce au descoperit!

O mamă a găsit un maxilar uman în colecția de pietre a fiului ei. Ce descoperire neașteptată au făcut 22 ani mai târziu Galerie
O mamă a găsit un maxilar uman în colecția de pietre a fiului ei. Ce descoperire neașteptată au făcut 22 ani mai târziu | Shutterstock

În urmă cu 22 de ani, o mamă a făcut o descoperire macabră în colecție de pietre a fiului ei: un maxilar uman, relatează CNN.

Ani la rând, misterul a rămas nedeslușit, nimeni neștiind cui îi aparținea rămășița umană. Totul s-a schimbat odată cu implicarea experților în genealogie genetică, care au reușit o identificare uimitoare. Iată ce au aflat!

Citește și: Un bărbat a făcut o descoperie terifiantă sub casă, după ce găinile sale au dispărut rând pe rând. Ce a putut să găsească

Ce descoperire au făcut experții. Ale cui erau rămășițele umane găsite de femeie

Specialiștii în genealogie genetică au reușit să afle că maxilarul aparținea căpitanului Everett Leland Yager, un pușcaș marin american dispărut în timpul unui exercițiu de antrenament în anul 1951, potrivit sursei citate mai sus.

Povestea bărbatului este una tragică, dar interesantă. Yager a murit la doar 30 de ani, în timpul unui zbor de antrenament deasupra comitatului Riverside, California. Se credea că a fost înmormântat în Palmyra, Missouri, însă maxilarul descoperit în Arizona a aruncat o nouă lumină asupra destinului său.

Nu este clar cum a ajuns maxilarul aici, dar este posibil ca o pasăre să îl fi luat din California până în Arizona.Cu toate acestea, descoperirea a declanșat o serie de evenimente care au dus, în cele din urmă, la rezolvarea cazului.

Tradiționalele teste ADN de la acea vreme nu au dat niciun rezultat care să se potrivească cu baza de date guvernamentală. Ulterior, o echipă de studenți de la Centrul de Genealogie Genetică de Investigație al Colegiului Ramapo a reușit să identifice o potrivire: căpitanul Everett Leland Yager. Printre acești studenți se afla și Ethan Schwartz, un adolescent de 15 ani, considerat cea mai tânără persoană care a contribuit vreodată la rezolvarea unui caz de acest tip.

Confirmarea finală a venit prin testarea ADN-ului fiicei lui Yager. Astfel, după mai bine de două decenii, misterul dispariției sale a fost elucidat, iar familia sa a putut, în sfârșit, să îi aducă omagiul potrivit, mai relatează CNN.

Citește și: A cumpărat o valiză în valoare de 11 lire sterline, dar ce a găsit în interiorul acesteia i-a depășit așteptările

Voiau să-și renoveze bucătăria, însă descoperirea i-a uluit. Ce comoară au descoperit... Ce cadou a putut să primească o mireasă de la cavalerul de onoare al mirelui. Tânăra a rămas fără cuvinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x