Antena Căutare

Opera de artă atribuită lui Giovanni Cimabue descoperită într-o bucătărie din Franţa, vândută la un preţ record

Opera de artă atribuită pictorului italian Giovanni Cimabue descoperită în bucătăria unei bătrâne care locuieşte în apropiere de Paris a fost vândută la un preţ record pentru o pictură medievală, scrie BBC.

Lucrarea, cu dimensiuni de 20 x 26 cm, estimată iniţial la 6 milioane de euro, a fost adjudecată contra sumei de 24 de milioane de euro.

„Christ Mocked” a fost descoperită luna trecută. A fost scoasă la vânzare prin Acteon Auction House. Cumpărătorul, din nordul Franţei, a dorit să rămână anonim.

Casa de licitaţii a spus că suma reprezintă un record pentru o pictură medievală vândută la licitaţie.

Pictura, care a stat mai mulţi ani deasupra unei plite într-o bucătărie din Compiègne, a fost descoperită de un dealer care i-a sfătuit pe proprietari să o evalueze. Testele efectuate cu lumină infraroşie au determinat asemănări cu lucările pictorului italian Cimabue, cunoscut şi ca Cenni di Pepo.

Născut în Florenţa, opera lui Cimabue (1240 - 1302) a fost influenţată în mod special de arta bizantină.

Alte două scene din aceeaşi serie a lui Cimabue sunt expuse la National Gallery din Londra şi la Frick Collection din New York.

Sursa : news.ro

NASA: O fotografie neobișnuită cu Soarele face înconjurul internetului. Focare de lumină izbucnesc pe suprafața celei ma... O nouă planetă a fost descoperită! Este cea mai mică din sistemul nostru solar! Cum arată și cum a surprins astronomii -...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x