Antena Căutare

Pasiunea pentru selfie-uri a fost clasficată ca o tulburare mentală

Cum de altfel ştie oricine, selfie-urile ca şi concept şi conţinut nu au fost inventate în ultimii doi sau trei ani, chiar dacă abia anul trecut acest termen a intrat în dicţionarul Oxford.

Cum de altfel ştie oricine, selfie-urile ca şi concept şi conţinut nu au fost inventate în ultimii doi sau trei ani, chiar dacă abia anul trecut acest termen a intrat în dicţionarul Oxford. Oamenii îşi fac de mult timp auto-portrete în diverse ipostaze, de cele mai multe ori doar ale feţei. Se pare însă că de la un selfie pe zi până la o tulburare mentală asociată acestei activităţi nu este o distanţă prea lungă.

Asociaţia Psihiatrică din America a clasificat dependenţa de selfie-uri ca fiind selfitis sau selfitită, dacă preferaţi o traducere barbară. Selfitis-ul este o dorinţă obsesiv compulsivă ca cineva să-şi facă singur fotografii şi să le posteze pe diferite reţele sociale, precum Facebook, Instagram, Twitter şi altele similare. În caz că nu era evident, la baza acestei afecţiuni psihice stă o lipsă de încredere în sine şi o nevoie de a umple un gol la capitolul intimitate.

Citește AICI continuarea articolului.

Premieră absolută în implantologia dentară din România: prima operație din țară cu 4 implanturi zigomatice... Cea mai populară imagine din lume, desktop-ul lui Windows XP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x