Antena Căutare

Pe matura, inainte! Quidditch, sportul preferat al lui Harry Potter, cucereste tot mai multi adepti!

Sportul preferat al lui Harry Potter cucereste tot mai multi adepti! In intreaga lume sunt, in prezent, sapte sute de echipe de Quidditch, sportul inchipuit de scriitoarea J. K. Rowling. Chiar daca jucatorii din lumea reala nu au maturi sau mingi magice, meciurile sunt la fel de captivante ca si cele din roman.

Atentie, nu sunt scene desprinse din faimoasa serie Harry Potter, ci chiar se intampla in Marea Britanie! Aici, Quidditch, sportul jucat pe maturile magice, devine din ce in ce mai popular. Quidditch a atras nu doar fanii Harry Potter, ci si pasionati ai sportului din intreaga lume.

Majoritatea oamenilor sunt tocilari, insa avem foarte multi atleti care admira sportul, multi sportivi carora le place. Multi dintre jucatorii nostri nu au citit nici macar cartile cu Harry Potter. Sunt aici pentru a juca un sport nou si interesant”, a declarat Alex Benepe, reprezentant al Asociatiei Internationale de Quidditch.

Maturile magice din pelicula au fost inlocuite cu simple maturi, iar jucatorii recunosc ca au avut dificultati sa se adapteze la noul sport.

Acum, fenomenul ia amploare in intreaga lume. Tocmai de aceea pasionatii sunt de parere ca acesta merita sa devina un sport... olimpic.

Sunt multe sporturi mai ridicole la Olimpiada acum, din punctul meu de vedere. Daca aveti dubii, veniti sa vedeti o partida de Quidditch si cat de intens este jocul. Este un sport dificil, interesant si dinamic. Ii incurajez pe toti sa vina si sa incerce sa joace”, a mai spus Alex Benepe.

Quidditch a fost adaptat pentru prima oara in urma cu sapte ani, de catre studentii americani de la un colegiu din Vermont. De atunci, sportul s-a raspandit in 25 de tari si a adunat peste 700 de echipe din intreaga lume.

Un transexual face furori la X Factor Filipine!... Omul care ia peste picior gravitatia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x