Antena Căutare

Readus la VIAŢĂ prin criogenarea creierului: “Este grozav!”

Ar putea exista viaţă veşnică? Toate descoperirile şi cercetările par să ducă în această direcţie.

Acum, memoria şi personalitatea ar putea fi păstrate pentru o perioadă lungă de timp şi readuse la viaţă.

Un grup de cercetători au obţinut un succes de proporţii. Aceştia au reuşit să criogeneze creierul întreg al unui mamifer. Aceştia l-au recuperat într-o stare aproape perfecta.

"Este o treabă grozavă. Este pentru prima dată când avem o dovadă că putem proteja ceea ce neurologii cred că are o legătură cu învăţarea şi memoria.

Având în vedere rezultatele anunţate, se pare că memoria, pe termen lung poate fi conservată cu succes prin această tehnică. Acest lucru nu este încă sigur sau universal acceptat, dar din perspectiva mea pare foarte real", a declarat John Smart, co-fondatorul companiei non-profit ”Fundaţia Conservării Cerebrale”.

Potrvit sciencealert.com, echipa a dispersat un compus chimic, glutaraldehid, în structurile interne ale creierului iepurelui. Apoi, a avut loc răcirea.

Ei au adăugat un lichid crioprotector, pentru a se asigura că Connectome (harta complexă de conexiuni) nuva suferi vreo modificare iar cele 86 de miliarde de neuroni şi structura sinaptică să rămână intacte.

Întreaga structura este asemănătoare cu cea a sticlei la -130 grade Celsius. Acest proces a durat 4 ore, procedură fiind una de pregătire pentru păastrarea pe termen lung.

Atunci când echipa a vrut să-l dezgheţe, creierul a fost reîncălzit uşor, cercetătorii extrăgând substanţele chimice crioprotectoare.

"Fiecare neuron şi sinapsă arată frumos conservate pe întreaga suprafaţă a creierului. Este pur şi simplu uimitor, dat fiind faptul că am ţinut în mână acelaşi creier atunci cand a fost îngheţat bocnă", a declarat preşedintele Brain Preservation Foundation, Kenneth Hayworth.

Noua tehnică, numită "Crioconservarea stabilizată fr aldehide", a fost publicată în revista Cryobiology, potrivit sciencealert.com.

Sursa: Science Alert

Viralul zilei! De cate elastice ai nevoie pentru a face un pepene sa explodeze?! VIDEO... Îngerii chiar există! Aici a fost descoperit unul! Îl cheamă Yukio și are grijă de sufletele rătăcite!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x