Antena Căutare

RECORD spectaculos în România: Tu știi cum arată cea mai mare pască din lume?

În aprilie 2009, pasca uriașă realizată în Municipiul Rădăuți, județul Suceava, a fost omologată de World Records Academy, stabilind recordul de a fi cea mai mare pască din lume.

În aprilie 2009, pasca uriașă realizată în Municipiul Rădăuți, județul Suceava, a fost omologată de World Records Academy, stabilind recordul de a fi cea mai mare pască din lume, notează Agerpres.

Pasca cu un diametru de doi metri și 10 centimetri, cu o grosime de peste zece centimetri și cântărind peste 170 kg, potrivit worldrecordacademy.com, a fost realizată în zece ore, de cinci patiseri și cinci bucătari de la firma Mopan Suceava.

Pasca a fost așezată într-un coș uriaș din împletituri de nuiele în fața Catedralei Ortodoxe "Pogorârea Sfântului Duh" din Rădăuți, iar după ce a primit binecuvântarea, a fost măsurată și omologată de reprezentantul World Records Academy. Apoi, a fost tăiată și distribuită celor prezenți.

Pentru prepararea tradiționalei copturi de Paști au fost folosite 300 de ouă, 45 de kilograme de brânză de vaci, trei kilograme de stafide și câteva zeci de kilograme de făină, potrivit monitorulsv.ro.

A fost realizată în forma rotundă, după cum cere tradiția, care simbolizează perfecțiunea, având o cruce pe mijloc, iar de jur împrejur — un inel din aluat.

Nimeni nu a reușit de atunci să depășească recordul românilor noștri. Să fie ei care vor realiza o pască și mai mare?

Tradiţii şi obiceiuri pentru Duminica de Paşte! Ce trebuie să facă femeile ca să le meargă bine tot anul... Cine va fi prima femeie ”imprimată” pe bacnota de 20 de dolari? Eleanor, Rosa, Harriet sau Wilma?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x