Antena Căutare

Sa vezi si sa nu crezi: Un cofetar din Odorheiu Secuiesc a "construit" o biserica din turta dulce si ciocolata

Are 75 de kilograme si a castigat mai multe premii nationale si internationale! Nu e insa nici "Miss" si nici vreun sportiv de performanta. Este vorba despre o biserica! O biserica din turta dulce, ciocolata si martipan, care sta la loc de cinste intr-o cofetarie din Odorheiu Secuiesc.

“Constructia” este, la propriu, delicioasa. Asta desi nu-ti vine tocmai usor sa mananci o opera de arta. Biserica in miniatura a fost lucrata pana in cel mai mic detaliu. Trei saptamani a lucrat maestrul cofetar pentru ca totul sa iasa perfect.

De 16 kilograme de ciocolata a fost nevoie doar ca sa realizeze structura bisericii. Peretii de turta dulce cantaresc 18 kilograme, iar 30 de kilograme de martipan si opt de bezea completeaza exteriorul.

Acoperisul este alcatuit din 1380 de tigle si inauntru, pentru curiosi, este o slujba tinuta de un preot...

Aceasta nu este prima creatie excentrica a cofetarului din Odorheiu Secuiesc. Din 2009 pana acum, atat de Paste cat si de Craciun, realizeaza cate o opera dulce. Iar copiii de la gradinta din apropiere vin sa admire creatiile vecinului, dar si sa se infrupte din bunatati.

Acum, cei mici sunt deja curiosi sa vada ce surpriza le va pregati cofetarul de Paste.

Natura, cel mai bun sculptor in gheata. Imagini fascinante surprinse in China... VIDEO! Cum arata cea mai inalta adolescenta din lume pe langa iubitul ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x