Antena Căutare

Perioada sărbătorilor vine cu multe reponsabilități, iar depresia își poate face apariția foarte ușor. Sfaturile specialiștilor

Pentru ca totul să fie pus la punct de sărbători, majoritatea persoanelor se suprasolicită în această perioadă din toate punctele de vedere. Efortul depus se resimte însă în comportamentul fiecăruia dintre noi, iar de cele mai multe ori există posibilitatea ca oboseala și agitația să își spună cuvântul. Psihiatrii recomandă ca oamenii să se bucure de magia Crăciunului și să nu devină insistenți cu pregătirile, tocmai pentru a evita posibilitatea de a pica în depresie.

Imagine cu o femeie care este stresată pentru ce se întâmplă în jur. Galerie
Perioada sărbătorilor vine cu multe reponsabilități, iar depresia își poate face apariția foarte ușor. | Shutterstock

Sărbătorile nu înseamnă întotdeauna bucurie. În ultimii ani, majoritatea persoanelor au depus un efort mult prea mare pentru ca totul să fie perfect în această perioadă, iar stresul, anxietatea sau depresia se fac mult mai resimțite în rândul oamenilor în aceste zile. Conform studiilor, unul din cinci români suferă de depresie care se acutizează de Crăciun.

Citește și: Obține o întâlnire virtuală cu Moș Crăciun pentru copilul tău. Un bărbat din Mureș a inventat „Cartea Magică”

Treburile care nu se mai termină și imaginea sărbătorilor perfecte întâlnite la tot pasul creează în rândul oamenilor probleme la nivel psihic. Gândurile bune care ar trebuie să predomine în această perioadă sunt înlocuite de task-urile interminabile de pe lista fiecăruia.

„Este o perioadă care stârneşte emoţii puternice, avem nişte aşteptări, create şi de ce se întâmplă în jurul nostru” a declarat Carina Dragu, medic psihiatru pentru Observator News .

Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile aici.

Cățelul care s-a născut cu o codiță în frunte! Cum arată și de ce i-a uimit pe internauți. Ce au specificat medicii... O fată a salvat un animal, crezând că e un pui de pisică, dar când a crescut și-a dat seama că se înșelase. Ce era, de f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x