Antena Căutare

Victor Ponta: Traian Basescu va reprezenta Romania la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Traian Basescu va reprezenta tara noastra la reuniunea Consiliului European din luna noiembrie. Decizia a fost luata in cadrul intalnirii pe care Victor Ponta a avut-o cu seful statului astazi, la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta a declarat ca presedintele Basescu l-a informat ca isi doreste sa participe la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca "are o indelungata experienta" si ar fi mai bine ca el sa reprezinte tara in acest context.

De asemenea, premierul a precizat ca Traian Basescu i-a propus sa participe impreuna la reuniunea Consilului European. Victor Ponta a refuzat propunerea presedintelui, motivand ca s-ar fi creat o confuzie.

Toti consilierii primului-ministru, dar si membrii Executivului, ii vor sta la dispozitie presedintelui si ii vor oferi documentele necesare pentru crearea unei pozitii solide a Romaniei, in cadrul reuniunii de la Bruxelles.

La reuniunea Consilului European se va discuta bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020. Seful Executivului a considerat inacceptabila propunerea facuta pana acum de presedintele Herman Van Rompuy. Reducerea fondurilor de coeziune si a celor pentru politica agricola comuna sunt masuri de neconceput pentru Guvern. Daca acestea vor fi adoptate, Romania ar putea uza de dreptul de veto in cadrul Consilului European.

Foto: Intact Images

Ponta: Raman premier numai daca USL are majoritatea absoluta in Parlament... Crin Antonescu: "Nu exista posibilitatea unei guvernari viitoare alaturi de PDL"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x