Antena Căutare

Românii care stau la terasele din Grecia la bustul gol, subiect de controverse: „Nu sunteți în solarul de roșii de acasă!”

Grecia este una din destinaţiile de vacanţă preferate ale românilor. Cei care merg la terasele din Grecia la bustul gol au creat o adevărată dispută pe reţelele de socializare.

Vacanţă în Grecia
Vacanţă în Grecia | Shutterstock

An de an, tot mai mulţi români aleg să îşi petreacă concediul într-una din staţiunile greceşti. Potrivit site-urilor de profil, cei mai mulţi optează pentru vacanţe în insule precum, Creta, Zakynthos, Santorini sau Corfu.

Prezenţa atâtor români pe tărâm elen face ca pe reţelele de socializare să existe tot mai multe grupuri pentru cei care îşi doresc să afle cât mai multe informaţii utile despre insulele greceşti.

Postare controversată, despre românii care comandă la terase la bustul gol

Un român a provocat un val de comentarii pe un astfel de, după ce a postat un mesaj prin care îi critică dur pe românii care vin la terase sau restaurante la bustul gol, ca și cum ar fi în propria curte.

"Știu că o să îmi iau mult hate de la dacii liberi, dar… Aveți bunul simț să puneți un tricou pe voi la restaurant, terasă, tavernă! Nu sunteți în solarul de roșii de acasă! Nu e nimeni obligat sa vă vadă fundul ieșind din pantaloni și burta peste masă! Educatia costă, știu, dar bunul simț e gratis!", a postat bărbatul pe Forum Thassos, iar reacţiile pe măsură nu au întârziat să apară:

  • Nu văd mare deranj, sunteţi voi prea sensibili. Eşti la mare, nu la nuntă.
  • Întotdeauna românii au fost mai catolici decat Papa. Postarea asta nu face excepţie.
  • Calm your breasts senor, eşti la plajă, într-o staţiune/pe o insulă, este normal să mai vezi din când în când extra piele, e ok, face parte din peisaj. Mă mir că nu vă duceţi pe plajă să le spuneţi oamenilor să se acopere, sau probabil asta ar fi următorul pas...
  • Este respect atât pentru tine ca persoană, cât și pentru cei de lângă.
  • Nu știam că am un dress code şi la taverna de pe plajă…
  • Văd numai oameni educați pe aici, atât de mulți încât îmi vine să repet cei 7 ani de acasă ... Când ceri o bere la taverna de pe plajă... Voi tot la 4 ace sunteți???”, sunt doar o parte din comenariile românior la postarea controversată.

MAE avertizează românii care merg în Grecia

MAE avertizează românii care merg în Grecia. A fost emis un Cod roşu de ploi abundente, intensificări ale vântului, descărcări electrice, după intensificarea efectelor ciclonului Daniel.
Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că Serviciul local de Meteorologie (EMY), pe fondul intensificării efectelor ciclonului ”Daniel”, a emis un nou cod roșu de vreme nefavorabilă, care va afecta majoritatea regiunilor, până la data de 7 septembrie 2023.

Aversele însemnate cantitativ de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, inundații, scăderi bruște de temperatură - de 6 până la 8 grade Celsius, se vor manifesta pe întreg teritoriul țării, astfel:

- Miercuri, 6 septembrie 2023: ploi abundente și furtuni se vor înregistra în regiunile Epir, Tesalia, Sterea centrală și de est (în principal prefecturile Evrytania, Fthiotida și Viothia), Macedonia centrală (prefecturile Pieria, Imathia și Halkidiki) și Attica (în principal zona de sud și de coastă), estul și sudul peninsulei Peloponez, insula Evia, insula Creta, insulele Sporade și insulele Ciclade.

- Joi, 7 septembrie 2023: sunt prognozate ploi abundente și furtuni în regiunile Tesalia, Sterea centrală și de est (în principal prefecturile Fthiotida și Viothia), insula Evia și insulele Sporade.
Informațiile actualuzate referitoare la evoluția fenomenelor meteorologice sunt disponibile pe site-ul Agenției Naționale de Meteorologie din Grecia: www.emy.gr
Secretariatul General al Protecției Civile din Grecia a emis un set de recomandări și măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariția fenomenelor meteorologice severe, disponibil pe site-ul https://civilprotection.gov.gr

MAE recomandă cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.
Adrese utile:
www.mae.ro (rubrica Sfaturi, alerte de călătorie)
https://atena.mae.ro
https://salonic.mae.ro
www.meteoalarm.org
https://www.mae.ro/app_cs (aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie).

Experiența de coșmar a unei turiste în Grecia. Ce i s-a întâmplat pe feribot: „Acum înțeleg de ce m-au avertizat oamenii... Vor fi sau nu obligatorii uniformele școlare în anul școlar 2023-2024. Pe 11 septembrie elevii revin pe băncile școlii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x