Antena Căutare

5.000 de lei amenda pentru "stapanii" de caini maidanezi din jurul blocului

Conform Legii cainilor comunitari, adoptata recent de Camera Deputatilor, persoanele care cresc caini in spatiile publice risca amenzi de pana la 5.000 de lei. De asemenea, stapanii cainilor care nu sunt de rasa sunt obligati, potrivit legii, sa-si sterilizeze animalele.

Noua lege interzice cresterea si adapostirea cainilor pe domeniul public, in locuri publice sau in spatiile adiacente acestora, in afara proprietatii stapanului sau a detinatorului acestuia, amenda fiind cuprinsa intre 2.000 de lei si 5.000 de lei. Aceeasi sanctiune este prevazuta si pentru persoanele care abandoneaza animalele pe spatiul public.

De asemenea, noul act normativ da posibilitatea autoritatilor publice locale de a opta pentru eutanasierea cainilor fara stapan din adaposturi, daca nu sunt adoptati in termen de 30 de zile. In acelasi timp, se prevede ca animalele bolnave grav, cele considerate agresive sau periculoase sa fie eutanasiate in maximum trei zile lucratoare.

In acelasi timp, potrivit noii legi, este obligatorie sterilizarea cainilor cu sau fara stapan apartinand rasei comune, iar persoanele care dau spre revendicare si adoptie caini au obligatia sa ii inregistreze in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan, pe cheltuiala proprie.

Amenda pentru cei care detin caini si nu mentin igiena in spatiile publice, in spatiile adiacente acestora, in holurile si caile de acces ale spatiilor locative este cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

Foto: Intactimages

VIDEO! Sistem de reparatii online, pentru retelele electrice... Papa Bendict al XVI-lea incalca legea rutiera...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x