Antena Căutare

Avocat bucurestean retinut pentru mita de 6000 de euro!

Avocatul Vasile Stoian a promis ca obtine un certificat medico-legal favorabil autorului unui accident rutier soldat cu doi morti, potrivit unor surse din DNA.



Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie-martie 2011, inculpatul Stoian Vasile, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la un barbat, prin intermediul a trei persoane, suma de 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala „Mina Minovici" in scopul obtinerii unui act medico legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica.

Persoana de la care au fost pretinsi banii era cercetata in stare de arest preventiv pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulatie soldat cu decesul a doua persoane. Actul medical ce urma a fi obtinut prin acte de coruptie viza calcularea retroactiva a alcoolemiei pana la o valoare sub limita raspunderii penale.

La data de 6 martie 2011, Stoian Vasile a primit de la cei trei intermediari suma de 3.500 euro si 10.300 lei in scopul mentionat mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 6 martie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore iar la data de 7 martie 2011 a fost prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Mazare face locuinte in containere la Constanta!... Cele mai multe constructii din Delta Dunarii sunt ilegale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x