Antena Căutare

BAC 2012: Elevi prinsi cu telefoane si fituici, eliminati din examen

Trei candidati la examenul de Bacalaureat in judetele Suceava si Botosani au fost eliminati, miercuri, de la proba scrisa obligatorie a profilului, dupa ce au fost prinsi cu telefoane mobile in sala de examen. La Focsani asupra unui elev a fost gasit un memorator. Iar tot in judetul Botosani un candidat a fost prins cu fituici.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava a declarat ca un candidat la BAC, de la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic "Mihai Bacescu" din Falticeni, a fost eliminat, dupa ce a fost surprins cu un mobil. Ghinion, mobilul i-a sunat chiar in timpul probei.

De asemenea, doi elevi din judetul Botosani au fost eliminati, miercuri, din examen, dupa ce au fost surprinsi avand asupra lor telefoane mobile, iar altul a fost eliminat dupa ce a fost prins cu fituici, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

In judetul Vrancea, un absolvent de liceu care a sustinut examenul de Bacalaureat la Centrul de examinare de la Colegiul National Al. I. Cuza, din Focsani, a fost eliminat din sala de examen dupa ce asupra lui a fost gasit un memorator. Candidatul a sustinut examenul la Istorie, insa din memorator lipseau chiar paginile referitoare la aceasta materie, pe care, probabil, le-a rupt pentru a se putea "inspira".

La nivel national, peste 180.000 de candidati au fost inscrisi la proba obligatorie a profilului de la BAC 2012, dintre care 145.199 de absolventi au optat pentru disciplina Matematica, iar 38.548 pentru Istorie, potrivit statisticilor Ministerului Educatiei.

Ultima proba a examenului, cea scrisa la alegere a profilului si specializarii, va avea loc vineri, 6 iulie. Iar pe 8 iulie, vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor putea fi depuse contestatiile.

In perioada 10 -12 iulie, va avea loc solutionarea contestatiilor, iar la 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Zeci de rromi s-au repatriat voluntar, pentru a pleca din nou in Franta... Un sfert dintre tinerii romanii nu au loc de munca. Afla in ce judete sunt cei mai multi someri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x