Antena Căutare

BAC 2012: Emotii la... poezie

Eminescu le-a stricat socotelile elevilor careau dat BAC-ul la Limba si literatura romana. Prea putini se asteptau sa-si prezinte viziunea despre lume, pornind de la versurile poetului. Mai ales ca lumea prin ochii lor arata cat se poate de simplu: haine la moda, telefoane scumpe si o baie in mare care sa-i scape de stres dupa examen.

Redactarea unui eseu avand la baza versuri ale lui Mihai Eminescu (subiectul nr. 3) sau a unui text argumentativ pornind de la o afirmatie a lui Lucian Blaga este una dintre conditiile necesare pentru promovarea probei scrise a bacalaureatului de anul acesta la limba romana. Conform baremului de corectare, acestea aduc candidatului trei puncte. Adagand la acestea punctul primit din oficiu, rezulta ca obtinerea unui alt punct la subiectul nr. 1 asigura candidatului nota 5, necesara pentru a promova proba.

Absolventii claselor a XII-a s-au declarat insa surprinsi de eseul pe baza poeziei lui Mihai Eminescu. La acest subiect, cel mai bine punctate au fost: evidentierea unei trasaturi care face posibila incadrarea operei pentru care a optat candidatul intr-un curent cultural/literar, intr-o perioada sau intr-o orientare tematica sustinerea unei opinii in concordanta cu cerinta/incercare de sustinere a opiniei sau schematism; prezentarea a doua imagini/idei poetice din text, relevante pentru tema aleasa si viziunea despre lume.

Peste 170.000 de candidati au sustinut, luni, prima proba scrisa la limba si literatura romana de la bacalaureat, toate scolile care a avut loc examenul fiind dotate cu camere de supraveghere video.

Marti, 3 iulie, este programata proba scrisa la limba si literatura materna, iar miercuri, 4 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima proba a examenului, cea scrisa la alegere a profilului si specializarii, va avea loc la vineri, 6 iulie

BAC 2012: Un elev orb, eliminat pentru copiat... Cod portocaliu si galben de canicula! Vezi zonele afectate! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x