Antena Căutare

Câinele lui Ceaușescu, motiv de gelozie pentru Elena! Miniștrii stădeau drepți în fața lui Corbu și dictatorul cheltuia o avere pentru el! „Nicule, să te culci cu potaia”

În luna decembrie se fac 30 de ani de la căderea regimului comunist. Atunci, românii au luptat pentru libertate și pentru o viață mai bună. La scurt timp de la eliminarea familiei Ceaușescu de la putere, oamenii au aflat adevărul despre averea și despre cheltuielile Elenei și ale lui Nicolae Ceaușescu.

Câinele lui Ceaușescu, motiv de gelozie pentru Elena! Miniștrii stădeau drepți în fața lui Corbu și dictatorul cheltuia o avere pentru el! „Nicule, să te culci cu potaia” Galerie
Nicolae Ceaușescu și câinii familiei | sursa foto: mesaj.md

Detalii despre Revoluția din Decembrie 1989 cunoaște aproape fiecare român. A fost ziua în care, pentru prima oară, oamenii au ieșit în stradă plini de curaj să lupte pentru dreptul la democrație, pentru dreptul la libertate și pentru dreptul la o viață mai bună. Atunci, regimul restrictiv al lui Nicolae Ceaușescu a fost „detronat”. Totuși, ce avere și ce cheltuieli avea dictatorul Nicolae Ceaușescu, dar și cât cheltuia acesta pe câinii săi?

Ce avere aveau Nicolae și Elena Ceaușescu

Averea familiei Ceaușescu a fost dintotdeauna un subiect controversat. Imediat după Revoluția din Decembrie 1989, au fost deschise mai multe anchete care să găsească averea ascunsă a dictatorului Nicolae Ceaușescu.

S-a efectuat și expertiză contabilă, iar specialiştii au încercat să afle de ce bunuri s-a bucurat fiecare membru al familiei Ceauşescu.

Nicolae și Elena Ceaușescu, cheltuieli uriașe

Fostul şef al Gospodăriei, Radu Burciu, a declarat anchetatorilor că alimentele familiei Ceauşescu valorau 160.000-180.000 de lei lunar, dar nu le-au plătit niciodată.

Câinele lui Ceaușescu, motiv de gelozie pentru Elena! Miniștrii stădeau drepți în fața lui Corbu și dictatorul cheltuia o avere pentru el! „Nicule, să te culci cu potaia”

Nicolae Ceaușescu și câinele preferat, Corbu

sursa foto: libertatea.ro

Nicolae Ceaușescu și câinele preferat, Corbu

Pentru hrana câinilor familiei Ceauşescu, gospodăria cheltuia zilnic între 600 şi 700 de lei.

”În privinţa animalelor, cunosc că era o «turmă» întreagă: Nicolae Ceauşescu avea patru câini Labrador – Corbu, Şarona, Şoimu şi Rodica; Valentin avea un câine cocker, Nicu Ceauşescu avea un câine lup, Elena Ceauşescu avea un câine pripăşit, la care ţinea, Zoia Ceauşescu şi Mircea Oprean aveau şi ei doi”, a mai povestit Burciu.

Corbu, câinele preferat al lui Nicolae Ceaușescu

Într-o biografie a dictatorului scrisă de austriacul Malte Olschewski, autorul povestește pe larg despre iubirea lui Nicolae Ceaușescu pentru câinele său de suflet, Corbu.

„Câteodată, Ceauşescu le cerea în glumă colaboratorilor lui să i se adreseze câinelui cu Tovarăşe Corbu! Pentru cei mai mulţi funcţionari deprinşi cu multe ciudăţenii, această glumă întrecuse orice măsură. Îndată ce zăreau câinele, ei dispăreau tiptil. Însă Cornel Burtică, ministrul Comerţului Exterior şi soţul surorii Elenei Ceauşescu, se pare că a stat deseori în poziţie de drepţi în faţa Tovarăşului Corbu“.

Câinele lui Ceaușescu, motiv de gelozie pentru Elena! Miniștrii stădeau drepți în fața lui Corbu și dictatorul cheltuia o avere pentru el! „Nicule, să te culci cu potaia”

Elena Ceaușescu era geloasă pe câinele Corbu

sursa foto: stirilekanald.ro

Elena Ceaușescu și Nicolae Ceaușescu, la plimbare cu Corbu

Mângâierile permanente primite de Corbu din partea stăpânului provocau şi soţiei crize de gelozie, care ajungeau până la isterie. Declaraţiile Vioricăi Paraschivescu, servitoare timp de 17 ani în casa Ceauşescu, sunt credibile:

„ – Nicule, de-acu’ înainte să te culci cu potaia, cu tov. Corbu al tău, el să-ţi facă toate hachiţele tale de bolnav la cap, că de la mine nu mai vezi nica, înţelegi, nica (arăta, cu două degete de la mâna dreaptă, încrucişate).

Nicolae Ceauşescu îndrăgea atât de mult patrupedul încât, după cum scrie istoricul german Thomas Kunze, „ambasadorul român în Marea Britanie cumpăra în mod regulat biscuiţi englezeşti scumpi pentru câini, care erau expediaţi în România prin poşta diplomatică“.
Şi, ca orice câine de vânătoare care se respectă, Corbu era nelipsit de la escapadele vânătoreşti prezidenţiale.

Sursa: adevarul.ro, adoptiicaini.ro

Timiş: 12 afgani şi o călăuză, cetăţean român, prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din vestul ţării... Vești bune pentru mii de elevi. Bursele din învățământul preuniversitar au fost majorate ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x