Antena Căutare

Când vor putea fi organizate nunți cu sute de persoane. Ministrul Vela, noi precizări: ”Nu putem vorbi de o relaxare totală după 15 mai!”

Măsurile impuse de autorități din cauza crizei declanșate de pandemia de coronavirus ar urma să fie relaxate după 15 mai, însă acest lucru nu va însemna că românii vor avea liber să organizeze nunți cu sute de invitați. 

Când vor putea fi organizate nunți cu sute de persoane. Ministrul Vela, noi precizări: ”Nu putem vorbi de o relaxare totală după 15 mai!”
Când vor putea fi organizate nunți cu sute de persoane. Ministrul Vela, noi precizări: ”Nu putem vorbi de o relaxare totală după 15 mai!”

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, o posibilă relaxare în ceea ce privește organizarea nunților ar putea să aibă loc abia în luna august.

Acesta a declarat că riscul unei contaminări în masă este deosebit de mare, mai ales dacă după 15 mai ar avea loc o relaxare generală și s-ar permite organizarea unor evenimente cu sute de persoane.

Alertă în România! Un nou focar de Covid-19 a fost identificat în Pașcani. Spitalul Municipal, plin de medici și pacienți infectați

”În consecinţă, cred că poate avea loc nunta în condiţii normale, iar partea festivă cu cheful să o lăsăm mai la toamnă, când putem evalua această epidemie”, a explicat Vela pe Facebook, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a explicat că abia spre finalul lunii august vom putea să vorbim despre o relaxare în ceea ce privește nunțile.

”Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil, dar depinde de cum reacţionăm fiecare român astfel încât să diminuăm infecţiile cu acest virus.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

Individual probabil vom avea dreptul la această mişcare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva câteva probleme individuale, dar, din păcate, presupun eu, nu vă dau un răspuns oficial, nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză”, a spus Vela.

România are peste 10.000 de persoane infectate cu COVID-19 și 541 de decese

Până astăzi, 23 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 541 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.226 de persoane. Alte 28.131 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 113.336 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 375 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.701 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Moarte învăluită în mister. Decesul tinerei de 30 de ani, care era infectată cu noul coronavirus, a fost anunțat după ci... A apărut un noul simptom al coronavirusului?! Medicii, semnal de alarmă: ”Cere ajutor imediat dacă ai aceste leziuni pe ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x