Antena Căutare

Capsune la pret de trufandale

Pana vine frigul avem meri infloriti, capsune si zmeura coapte. Se intampla in plina toamna, pe pamant romanesc. Sezonul a intrat in prelungiri, datorita vremii bune. Iar in Gorj, pe marginea drumului, tarabele sunt pline cu capsune romanesti. Fericiti de soarele de pana acum, producatorii mai spera la inca o recolta.

Producatorii din Polovragi, Targu Jiu si-au incolonat tarabele pline cu capsune si de o parte si de alta a drumului. Un asemenea tablou putea fi vazut doar asta primavara. Iar fructele fac cu ochiul oricariu trecator pofticios.

20 de lei costa, in medie, un kilogram de capsune. Pretul difera in functie de calitate. In plina toamna capsunele se vand ca trufandalele din primavara si au pret dublu fata de cel din plin sezon. Scumpe. O recunosc si producatorii.

Ca sa aiba capsune si la ora aceasta, agricultorii au secretul lor. Nea Ion culege pentru a saptea ora din recolta de toamna. Si spera sa vanda capsune pana la iarna.

La pret de trufandale se vand si afinele. 25 de lei costa kilogramul in pietele din Bucuresti. Iar zmeura se vinde cu 15-20 de lei.

Sub soarele ca de vara, au inflorit si livezile, in judetul Arges. Merilor le-au cazut frunzele. Dar, au inmuguri imediat. Si de o saptamana au flori. Bine-ar fi daca-ar apuca sa faca si frcte, spun, mai in gluma, mai in serios, producatorii.

Toamna a venit cu temperature negative la Miercurea Ciuc... Un deputat vrea sa limiteze numarul animalelor de companie pe care le poate avea in grija o persoana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x