Antena Căutare

Ce garanții cere Elena Udrea pentru a reveni în țară. Fostul ministru a transmis un nou mesaj din închisoare

Elena Udrea a transmis un nou mesaj din închisoare, din Bulgaria, adresându-se ministrului român al Justiției. Fostul ministru a aminit de fiica ei de 3 ani, pe care nu a mai văzut-o de aproape 2 luni.

Colaj cu Elena Udrea Galerie
Elena Udrea a transmis un nou mesaj de la închisoare. Decizia de extrădare a fost amânată pentru 8 iunie | Hepta

Într-un mesaj publicat pe rețelele sociale, Elena Udrea a descris condamnarea sa ca un „abuz” și a criticat justiția din România. Adresându-se ministrului Justiției, Elena Udrea a vorbit despre judecătorii care au decis condamnarea sa, dar a apelat și la latura emoțională a situației în care se află, vorbind despre fiica sa de 3 ani, care nu și-a mai văzut mama. În cadrul mesjaului, Elena Udrea cere garanția ca legea să fie aplicată pentru ea, „precum s-a aplicat tuturor celor în situația” sa.

Curtea de Apel din Sofia a amânat, din nou, procesul în privința extrădării Elenei Udrea. Astfel, decizia a fost amânată pentru data de 8 iunie, timp în care Elena Udrea va sta în continuare în detenție în Bulgaria. O instanță din Bulgaria a decis în luna aprilie ca Elena Udrea să fie extrădată, pentru a-și săvârși pedeapsa de 6 ani de închisoare în România, însă decizia a putut fi contestată. Următoarea pronunțare a deciziei va fi definitivă.

Ce mesaj a transmis Elena Udrea din închisoarea din Bulgaria

„Înțeleg, domnule Ministru al Justiției, că sunteți preocupat de faptul că unii cetățeni români, abuzați de justiția pe care o păstoriți din 2007 ( cu mici întreruperi), își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justiție decât România.

Citește și: Clipe grele pentru familia Elenei Udrea. Cum se descurcă iubitul vedetei care a rămas singur cu fiica lor, din nou

Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într- o țară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercită fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestația în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai că urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât și decizia CJUE din 21.12.2021?

Citește și: Ce avere a declarat Elena Udrea, ultima dată când a deținut o funcție publică. Ce terenuri și bijuterii deținea când era deputat

Dar despre faptul că fetiță mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiției dumneavoastră, ce părere aveți? Aveți vreo părere? Care este poziția dvs că Ministru al Justiției față de acest caz? Dar față de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro când contra curții constituționale, chiar și contra CJUE, iar alții ar vrea dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt amenințați, unde nu s-a stabilit încă o poziție coerentă și unitară față de falsul conflict între CCR și CJUE ( în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveți curajul să tranșați). ?

Că membru al CSM, ați ridicat acest subiect în ședințele consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza lașității unor magistrați și a slabei calități a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pt omor, răpiri, violuri și tâlhării. De 3 ani justiția dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă?

Cetățenii României aparțîn Europei, și așa cum au dreptul să aleagă o școală mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să își caute dreptatea dacă în țară lor domnește haosul în Justiție, și sunt abuzați de cei care ar trebui să aplice legea în mod corect, iar politicienii că dvs și marea majoritate, nici măcar opinii nu reușiți să aveți sau nu îndrăzniți!

Garanțiile pe care le cere Elena Udrea pentru a reveni în România

Nu e nevoie să va străduiți să mă aduceți în țară, dacă dvs că Ministru al Justiției îmi garantați că în România mi se aplică și mie aceeași lege precum s-a aplicat tuturor celor în situația mea, vin singură domnule Predoiu! Dacă nu puteți garanta unuia, sau mai multor cetățeni ai țării din guvernul căruia faceți parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneți în funcție?

Domnule Predoiu, încă mai aveți șansă să va ridicați și că ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteți! Nu o ratați! Că cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie.

elean Udra a fost condamnată la 6 ani de închisoare, în Dosarul Gala Bute și a fost găsită în Bulgaria, după pronunțarea deciziei.

Câte cazuri de variola maimuței au fost înregistrate la nivel mondial. Numărul e de cinci ori mai mare comparativ cu 20 ... Schimbări pe piaţa muncii din România. Trendul global "marea demisie" aduce salarii mai mari angajaților. Desp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x