Antena Căutare

Constanta: Militar ranit la manifestarile de Ziua Marinei, dupa ce o arma a explodat

Un militar a fost ranit in timpul manifestarilor prilejuite de Ziua Marinei, desfasurate pe faleza din fata Comandamentului Flotei din municipiul Constanta, dupa ce in urma reculului arma acestuia a explodat, o schija lovindu-l la genunchiul stang.

Potrivit reprezentantilor Fortelor Navale, in timpul unui exercitiu de respingere a desantului inamicului a avut loc un incident, intaritorul de recul de la una dintre arme explodand, astfel ca un militar a fost ranit de o schija la genunchiul stang. Conform sursei citate, militarul ranit se afla in afara poricarui pericol, primind ingrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanta, dupa care a fost transportat la Spitalul judetean Constanta. Militarul face parte din Batalionul Infanterie Marina.

Mii de persoane asista, miercuri, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanta, la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei, la festivitati fiind prezent si ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu. Manifestarile prilejuite de Ziua Marinei au inceput la ora 10.00, atunci cand oficialitatile au fost intampinate de garda de onoare si muzica militara. Apoi, un sobor de preoti, in frunte cu arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie, a oficiat serviciul religios, dupa care a inceput exercitiul demonstrativ al Fortelor Navale.

Ziua Marinei Romane este sarbatorita de mai bine de un secol, in fiecare an, pe 15 august, odata cu sarbatoarea Sfintei Marii - Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Pentru prima data in istoria moderna a tarii, ea a fost sarbatorita la Constanta in 1902.

Foto: Intactimages

Maria, Mariuca, Marin... Peste 2.2 milioane de romani isi serbeaza onomastica de Sfanta Maria... La un pas de moarte: Un copil de 12 ani si-a impuscat fratele cu doi ani mai mic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 10: Înghețată cu 3 arome de fructe (cea mai rapidă rețetă)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 10: Înghețată cu 3 arome de fructe (cea mai rapidă rețetă) Miercuri, 05.06.2024, 10:02
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x