Antena Căutare

A murit la doar trei luni din cauza birocrației. Până au primit documentele, copilul s-a dus

Un bebeluș de trei luni a murit la Suceava din cauza birocrației, după ce părinții lui nu au reușit să scoată niște actel medicale, fără să plătească o taxă impusă de Consiliul Județean.

A murit la doar trei luni din cauza birocrației. Până au primit documentele, copilul s-a dus
bebeluș mort la Suceava | publika.md

Copilul suferea de o malformație complexă la inimă. Cazul a fost prezentat de asociația ”Inima Copiilor, scrie Antena3.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Situația, a fost următoarea:

Niște părinti amărâți al unui nou-născut cu malformație complexă la inimă nu au putut scoate un duplicat după actele medicale ale copilului fără să plătească o taxă impusă de Consiliul Județean Suceava printr-o hotărâre. Părinții au înțeles situația critică a copilului lor - internat la terapie intensivă, dar voiau - conform dreptului pe care îl au - să mai ceară o opinie medicală. Nu pot fi judecați pentru asta.
Au cerut copie sau referat medical după fișa medicală a pacientului și s-au lovit de refuz motivat de lege: aceasta se poate elibera doar în baza unei cereri la secretariatul spitalului și plătind o taxă care poate varia între 10 lei și 50 lei. “E un serviciu la cerere și se plăteste”, e justificarea departamentului financiar din unitatea medicală, invocând HCJ 216/27.11.2019.

Familia a plătit taxa, a completat cererea și a primit și referatul după câteva zile. La 48 de ore de la primirea hârtiei, copilul s-a dus.

Drama teribilă a femeii care s-a sinucis la patru zile după ce născuse: ”Și-a găsit mama moartă în casă!” Tânăra adusese pe lume un băiețel perfect sănătos

Întrebare:
1. Există un Ordin de ministru 1410 / 2016, emis în mandatul lui Vlad Voiculescu, care prevede că actele medicale solicitate se eliberează la cerere (anexa 3) în maximum 48 de ore. De cine ascultă o unitate medicală de stat? De un Ordin de ministru sau de o Hotărâre a Consiiului Județean?
2. Dacă situația e gravă, de ce atâta ambiție să ții de o procedură birocratică?

Prieteni, distribuiți această postare. Poate ajunge la Suceava și această taxă impusă de Consiliul Județan va fi anulată. Mulțumim!

#share #fărăTaxe #birocrațieabsurdă”, se arată în postarea distribuită de asociația Inima Copiilor, scrie aceeași sursă.

Poliţia de Frontieră: Valorile de trafic pentru persoanele care au trecut frontiera României au crescut, în 2019, cu 10,... Parchetul General: Procurorul Nicolae Solomon, membru al CSM, audiat ca martor la SIIJ într-un dosar care vizează modul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x