Antena Căutare

Cu cât sunt plătiți românii care culeg căpșuni în Spania. Suma nu e de neglijat

Tot mai mulți români sunt atrași de salariile din străinătate. O mare parte aleg Spania, unde lucrează drept culegători de căpșuni. Iată câți bani fac aceștia lună de lună.

femeie care culege capsuni in spania imbracata sport si aplecata
Tot mai mulți români sunt atrași de salariile din străinătate. O mare parte aleg Spania, unde lucrează drept culegători de căpșuni. Iată câți bani fac aceștia lună de lună. | Shutterstock.com

Dezamăgiți de salariile din România, mulți români aleg să plece în țări precum Spania, Germania, Italia, Belgia sau Marea Britanie. Locurile de muncă sunt mai bine plătite acolo și cererea este mare. Cele mai căutate joburi sunt la cules de legume și fructe.

Citește și: Două asistente pe ambulanță au renunțat să mai salveze vieți pentru a face milioane pe internet: „Câștigăm de patru ori mai mult”

Ce salariu încasează un român care culege căpșuni în Spania. Suma nu e de neglijat

De exemplu, un român angajat drept culegător de căpșuni câștigă lunar o sumă frumoasă. Cererea este mare în Spania, prin urmare pe site-urile specializate în recrutarea personalului există o mulțime de anunțuri disponibile. Ofertele sunt și avantajoase.

Citește și: Locul de muncă plătit cu 700 de lei pe zi. Angajatorul oferă două mese pe zi, precum și bani pentru chirie. Ce presupune jobul

Cei care sunt interesați să muncească în Spania la cules de căpșuni sunt ademeniți cu o mulțime de beneficii. Cazarea este gratuită, iar pentru o oră de lucru sunt plătiți cu 8.10 euro. Transportul de la cazare la plantațiile de căpșuni este și el asigurat de firmă.

Job-ul nu este unul ușor, iar programul de lucru poate dura și 10 ore. Însă, la finalul lunii, satisfacția este mare. Salariul începe de la 1.800 de euro.

Câți bani scoți din buzunar pentru a avea un trai decent în Spania

Conform Cancan, traiul în Spania nu este chiar ieftin. Sursa citată citează o româncă care spune că ai nevoie de 400-700 de euro pentru mâncare, pe lângă facturi și asigurări.

„Depinde dacă ai copii, ce rate ai, să plătești 200€ cheltuieli, 400€ să lași în mercadona pe mâncare (pe principiul că noi, româncele, în general gătim mult) și îți mai rămân 400€ pentru una alta. Familie de trei, mâncare 500-600€, curent, 150-200€, apă 80€ la 2-3 luni, asigurări private 50-80€ de persoană, pe lună”, a afirmat românca pentru publicația menționată.

Însă pentru lucrătorii de sezon, cheltuielile sunt mult mai mici, mai ales dacă sunt singuri în Spania.

Citește și: Locul de muncă plătit cu 6.400 de lei brut, unde oamenii vor cu greu să se anagajeze: „Găsim leneși și incompetenți”

Transmisiuni speciale Observator Antena 1 din culisele vizitei Regelui Charles al III-lea în România 2 - 6 iunie... O tânără a ajuns cu dureri insuportabile la dentist, însă nu se aștepta la ce avea să urmeze: „M-a amenințat că dacă mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x