Antena Căutare

Directoarea unei şcoli din Bucureşti, trimisă în judecată pentru luare de mită/ Ea a primit banii de la reprezentantul unei firme care făcea lucrări de reabilitare a unităţii de învăţământ

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a directoarei unei şcoli din Bucureşti, pentru luare de mită. Femeia este acuzată că a pretins un comision de 4% din valoarea lucrării, de la reprezentantul firmei care reabilita unitatea de învăţământ, şi a primit 21.000 de euro şi 35.000 de lei, în mai multe tranşe.

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Zanfir Carmen Elena, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

”În perioada septembrie-octombrie 2019, inculpata Zanfir Carmen Elena ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societate, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului”, a transmis DNA, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Procurorii au precizat că, în diferite tranşe, directoarea şcolii a primit 35.000 de lei şi 21.000 de euro, ultima tranşă în data de 14 aprilie 2020 când procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi cea asigurătorie dispuse în cauză.

Sursa : news.ro

Mall-urile, redeschise parțial după 15 mai! Premierul Ludovic Orban, declarații noi despre deplasările în afara localită... Directorul MNŢR: Nu sunt bani pentru tuneluri dezinfectante şi termoscanere. Dacă ministerele Culturii şi Finanţelor nu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x