Antena Căutare

Lege pregătită de aleși. Copiii sunt principalii vizați. Dispar dulciurile de la casele de marcat din hypermarketuri!

Fără dulciuri şi alimente nesănătoase în apropierea caselor de marcat destinate familiilor. Este un proiect de lege, aflat deocamdată la Senat, care îşi propune să reducă astfel tendinţa copiilor, dar şi a părinţilor de a face cumpărături din impuls şi de poftă.

Fără dulciuri şi alimente nesănătoase în apropierea caselor de marcat destinate familiilor. Este un proiect de lege, aflat deocamdată la Senat, care îşi propune să reducă astfel tendinţa copiilor, dar şi a părinţilor de a face cumpărături din impuls şi de poftă. Unele hypermarket-uri au preluat deja ideea şi au înlocuit bomboanele cu fructe.

Produsele plasate în apropierea caselor de marcat sunt prezente şi pe lista alimentelor nerecomandate copiilor. O nou lege ar putea veni în ajutorul părinţilor. Proiectul propune înfiinţarea, în toate magazinele, a unor case speciale pentru familii, unde să fie interzise rafturile speciale cu dulciuri şi alte produse nesănătoase. Printre acestea se numără alimentele cu mult zahăr, grăsimi, sare şi băuturile răcoritoare.

În unele hypermarket-uri, ideea a fost deja implementată. Există case de marcat pentru familii, cu loc de joacă şi nici urmă de dulciuri la casă. Ba mai mult, cei mici primesc fructe de la comercianţi.

Propunerea legislativă trage un semnal de alarmă: 16% dintre copiii români sunt supraponderali, iar ţara noastră ocupă un ruşinos loc secund în Europa când vine vorba de obezitatea infantilă. În plus, numărul copiilor diagnosticaţi cu diabet creşte de la un an la altul.

"Casă de marcat dedicată doar familiilor însoțite de copil/copii minori, amplasată la ieșirea din magazin, la care este interzisă comercializarea alimentelor care nu corespund alimentației sănătoase și care nu sunt recomandate preșcolarilor, școlarilor, copiilor și adolescenților conform Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți."

Apartamentul lui Răzvan Ciobanu a fost spart după moarte? Ce s-a mai găsit în locuința designerului... S-a aflat ce se ascundea în sacul de rafie îngropat alături de Răzvan Ciobanu. Preoții le-au sfințit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x