Antena Căutare

Gigantii IT&C angajeaza. IBM, Microsoft, Oracle, Dell, dar si operatorii telecom au dat startul

Daca in alte domenii cei care isi cauta de lucru se confrunta cu o oferta saraca in posturi disponibile, in domeniul IT&C expertii au de unde alege: corporatiile incep anul crescandu-si baza de angajati. In plus, specialistii din recrutare vorbesc si despre o crestere a salariului, insa aver tizeaza ca angajatii trebuie sa isi creasca nivelul de competente, astfel incat pretul fortei de munca raportat la calitatea pregatirii profesionale sa ramana compe titiv fata de tarile de vestul Europei.

De la inceputul acestui an, compania producatoare de software pentru afaceri Oracle a publicat pe site-urile de recrutare peste 60 de anunturi de angajare. Aceasta are nevoie de dezvoltatori de aplicatii Java, administratori de baze de date, ingineri pentru suport tehnic.

De asemenea, com pania recruteaza si persoane cu expe rienta in vanzari, fara pregatire in IT, dar care vorbesc araba, germana, polo neza, rusa, finlandeza, suedeza, olandeza, nor vegiana sau daneza.

Sunt multi candidati, dar putini specializati

La birourile Microsoft Romania exista intre 30 si 50 de pozitii vacante „urmarind in principal dezvoltarea zonelor GTSC si Microsoft Ciao Timisoara. Zonele de interes - marketing si vanzari - reprezinta o reactie la dezvoltarea pietelor locale", a declarat pentru „Financiarul" Cosmin Bordea, Country HR Manager, Microsoft Romania. Acesta precizeaza ca problema pietei muncii locale nu este una de volum, ci mai degraba una de competente.

Potrivit datelor dis po nibile pe pagina de internet a Microsoft, se cauta ingineri specialisti pe domeniul serverelor, dezvoltatori de software, specialistii SQL, Office. Gigantul re cru teaza atat in Bucuresti, cat si in Timisoara.

Tot articolul, in Financiarul

Jaf armat la Galati: Hotii mascati au furat 40.000 de lei... Jandarmeria, decapitata: Antonescu si Rugina au fost demisi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x