Antena Căutare

Google a lansat un doodle nou pe 19 aprilie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

Google a lansat un doodle nou pe 19 aprilie 2024, iar aceasta ilustrație specială marchează cea de-a 155-a aniversare a Dr. Elvira Rawson de Dellepiane, o figură proeminentă a mișcării feministe din Argentina și una dintre primele femei medic din țară.

Google a lansat un doodle nou pe 19 aprilie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația
Google a lansat un doodle nou pe 19 arpilie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația | google doodle

Născută în Buenos Aires, Rawson a crescut într-o comunitate strâns legată, în care vecinii bogați și săraci aveau grijă unii de alții. Încă din copilărie, ea a fost martora unor gesturi de bunătate care promovau egalitatea economică, iar Rawson a fost hotărâtă să-și lase și ea amprenta în istorie.

Google a lansat un doodle ce marchează cea de-a 155-a aniversare a Dr. Elvira Rawson de Dellepiane

După absolvirea școlii de medicină în 1892, într-o perioadă în care perspectivele femeilor lipseau din literatura medicală, Dr. Rawson a inițiat eforturi timpurii de a studia reproducerea dintr-un punct de vedere feminin. Munca sa a contribuit la reducerea stigmatului legat de sănătatea reproducției.

Citește și: Google a lansat un doodle nou pe 16 arpilie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

În 1910, s-a alăturat forțelor importante ale mișcării sufragetelor din întreaga lume, participând la Primul Congres Internațional al Femeilor din Buenos Aires. Acesta a pus bazele mișcărilor pentru drepturile femeilor nu doar în Argentina, ci în întreaga Americă Latină. În 1919, Dr. Rawson a cofondat Asociația pentru Drepturile Femeilor, care a mobilizat femeile să solicite salarii egale și dreptul de vot. Considerată radicală la vremea respectivă, eforturile grupului nu au condus la multe schimbări politice concrete. Cu toate acestea, mișcarea a atras atenția marilor partide politice și a pus bazele pentru mișcările feministe ulterioare.

De-a lungul carierei sale, Dr. Rawson a militat și pentru sănătatea și bunăstarea copiilor. A lucrat ca inspector medical pentru Departamentul Național de Igienă și mai târziu pentru Consiliul Național al Educației, unde a contribuit la înființarea cantinelor în școli.

Citește și: Google a lansat un doodle nou pe 21 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

Datorită muncii și mișcărilor sale, femeile și copiii din Argentina au mai multe oportunități. Astăzi sărbătorim credința neclintită a Dr. Elvira Rawson că o femeie poate și va realiza orice. Astfel, doodle-ul Google de astăzi aduce un omagiu unei figuri remarcabile din istoria feminismului și a medicinei, ilustrând impactul durabil pe care l-a avut Dr. Rawson în societatea argentiniană și dincolo de granițele ei.

Rezultate Loto azi, 18 aprilie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Rezultatele Loto joi, 18 aprilie 2024. Ce report pune în joc Loteria Română pentru extragerile de duminică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x