Antena Căutare

Familia cu șase persoane care trăiește cu 300 de lei lunar: ”Când nu este posibilitate mâncăm apă cu zahăr și cu pită”

În 2016 există familia cu șase persoane care trăiește cu 300 de lei lunar, într-un ghetou.

În 2016 există familia cu șase persoane care trăiește cu 300 de lei lunar, într-un ghetou.

Aici a fost în vremurile de demult mândria socialistă, Anina. În acest loc s-a deschis prima mină de cărbune de la noi. Și tot aici a fost construită prima linie de cale ferată de pe teritoriul țării. Istoria a cârmit brusc, și din 1990 trenul progresului a început să meargă înapoi în timp. Astăzi, Anina a ajuns în Evul Mediu. Odată ajuns aici ai impresia că aici a avut loc un experiment nereușit, soldat cu un cataclism.

Toți cei 9 copii ai lui Nelu Ardeleanu au plecat. Numai el așteaptă, cu ultimele rezerve de optimism, viitorul: ”Ce este a mai fost, dar și ce a fost va mai fi”, spune el cu lacrimi în ochi.

Până atunci, realitatea este cruntă. Într-o construcție din beton, care seamănă cu un bloc, fără apă sau toaletă locuiește familia Mureșan. Ei trăiesc iadul în fiecare zi. La cei 4 copii ai familiei nu a ajuns niciodată vreo strategie concepută pentru copiii vulnerabili pentru că sunt extrem de săraci, romi și mai au și părinți cu HIV. Toți 6 trăiesc în fiecare lună cu numai 300 de lei pe lună, pensia de boală.

”Când nu este posibilitate mâncăm și apă cu zahăr și cu pită”, a spus mama cu ochii în lacrimi.

Vremea de Paști. Românii ar putea avea parte de o sărbătoare ploioasă!... Cel mai amuzant preot al românilor uimește din nou! Cum stă treaba cu postul, de fapt! „E un mod de-a refuza să te prost...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x