Antena Căutare

La 62 de ani, un bărbat susține că a făcut 217 vaccinuri împotriva COVID. Cum se simte

Un bărbat din Germania, în vârstă de 62 de ani, susține că a fost vaccinat împotriva COVID-19 de 217 ori. Mărturisirea i-a făcut pe cercetători să investigheze dacă hipervaccinarea afectează sistemul imunitar.

barbat care e vaccinat anti covid
Un bărbat din Germania, în vârstă de 62 de ani, susține că a fost vaccinat împotriva COVID-19 de 217 ori. Mărturisirea i-a făcut pe cercetători să investigheze dacă hipervaccinarea afectează sistemul imunitar. | Shutterstock.com

Doi ani și jumătate, bărbatul și-a administrat 217 doze de vaccin anti COVID, ignorând recomandările medicilor, care insistă că o schemă de maxim 3 vaccinuri este suficientă pentru a ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva acestei afecțiuni.

Citește și: Cinci zodii au noroc cu carul în săptămâna 4- 10 martie 2024. Ei sunt nativii ajutați de Divinitate

La 62 de ani, un bărbat susține că a făcut 217 vaccinuri împotriva COVID. Cum se simte

Cazul bărbatului a fost dezvăluit în The Lancet Infectious Diseases. El a declarat că a cumpărat 217 vaccinuri, care i-au fost administrate în decursul a doi ani și jumătate, între iunie 2021 și octombrie 2023.

În ciuda acestui lucru, bărbatul pare să fie sănătos și nu a suferit efecte secundare negative, spun cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg, conform Daily Mail.

”Am aflat de cazul său prin intermediul unor articole din ziar”, a declarat doctorul Kilian Schober. El spune că l-a contactat pe bărbat și l-a rugat să participe la câteva teste. ”El a fost foarte interesat să facă acest lucru”, a mai spus medicul.

Dr. Schober era îngrijorat de faptul că hiper-stimularea sistemului imunitar cu atât de multe vaccinuri ar fi putut distruge anumite celule imunitare, împiedicând capacitatea organismului de a lupta cu succes împotriva bolilor.

Citește și: Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg în cele două ore cât Facebook a fost picat. Suma e uriașă

Dar oamenii de știință nu au găsit nicio dovadă în acest sens și nici nu existau semne că bărbatul ar fi fost vreodată infectat cu COVID. Echipa a prelevat probe de sânge și salivă de la bărbat.

”Am reușit să prelevăm noi înșine probe de sânge atunci când bărbatul a primit un alt vaccin în timpul studiului, la insistentele sale. Am reușit să folosim aceste mostre pentru a determina exact cum reacționează sistemul imunitar la vaccinare”, a mai spus dr. Schober.

Rezulatele testelor nu sunt suficiente pentru a trage concluzii privind siguranța acestei practici, e concluzia experților.

De asemenea, cercetătorii au subliniat că administrarea unui număr atât de mare de vaccinuri nu este recomandată în prezent: ”Este important de menționat că nu susținem hipervaccinarea ca strategie pentru a spori imunitatea”.

Ei au transmis pe site-ul universității: "Cercetările actuale indică faptul că o vaccinare în trei doze, cuplată cu vaccinuri suplimentare regulate pentru grupurile vulnerabile, rămâne abordarea preferată. Nu există niciun indiciu că sunt necesare mai multe vaccinuri.”

Citește și: Ce a putut să pătească o femeie după o operație estetică în Turcia. A povestit chinul greu de imaginat

Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg în cele două ore cât Facebook a fost picat. Suma e uriașă... Ce a putut să pătească o femeie după o operație estetică în Turcia. A povestit chinul greu de imaginat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x