Antena Căutare

Lazaroiu: Indexarea pensiilor nu se face in 2012 "daca lucrurile o iau razna"

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, marti, la Parlament, ca desi Guvernul a aprobat majorarea in 2012, in 2013 si in 2014 a pensiilor cu rata inflatiei si 50% din cresterea salariului brut, masura nu va fi adoptata daca pe trimestrul al treilea "datele vor arata rau".

"In strategia fiscal-bugetara aprobata de Guvern exista aceasta prevedere: in 2012, in 2013, in 2014 vor fi indexate pensiile cu rata inflatiei si 50% din cresterea salariului brut. Daca lucrurile vor merge prost, in sensul ca pe trimestrul trei datele legate de incasarile la buget vor arata rau si daca lucrurile o iau razna in jurul nostru nu se va face aceasta indexare in 2012"

El a explicat ca in acest moment situatia este incerta.

"In momentul acesta nu pot sa va spun da sau nu. E in strategia fiscal-bugetara, exista o intentie in sensul acesta. Daca lucrurile merg prost nu se vor face", a conchis ministrul Muncii.

Guvernul va bloca pana in anul 2014 majorarea unor pensii, programata prin Legea pensiilor sa fie aplicata anul viitor, motivand ca lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale.

Noua lege a pensiilor, adoptata de Guvern si intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, prevede ca pensionarii care au lucrat in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 vor beneficia de o majorare a punctajelor lunare cu 25%, iar persoanelor iesite la pensie in acest an le va fi aplicat la randul lor un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data.

Ambele majorari de pensii erau programate sa fie aplicate la 1 ianuarie 2012.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Sinucidere? Cadavrul fostului prim-procuror din Arges, gasit in raul Arges... UPDATE! Cisterna rasturnata cu butan din cauza surparii soselei, tractata: Traficul, reluat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x