Antena Căutare

Mai multor copii, plecați în tabără, li s-a făcut rău, după ce au luat cina. 28 dintre ei au ajuns la spital

Mai mulți copii care au mers în tabără s-au ales cu toxiinfecție alimentară, prezentând simptomele specifice.

o pancarta pe care scrie urgenta langa un spital
Mai multor copii, plecați în tabără, li s-a făcut rău, după ce au luat cina. 28 dintre ei au ajuns la spital | Profimedia

Echipajele medicale au acordat primul ajutor unui număr total de 85 de copii dintr-o tabără organizată la Moeciu, judeţul Braşov, după ce au acuzat simptome digestive. 28 dintre ei au ajuns la spital, în tabără fiind în jur de 200 de copii, anunță News.ro.

Citește și: Felicitări de Sf. Petru și Pavel. Cele mai frumoase imagini cu urări de ”La mulți ani” pentru sărbătoriți

85 de copii cu simptome digestive, din tabăra din Moeciu, au fost evaluaţi la faţa locului. 28 dintre ei au ajuns la spital

Mai exact, copiii ar fi luat cina la o pensiune din zona Cheile Grădiştei, Moieciu, jud. Brașov. După ce au ajuns la cazare, cei mici s-au simțit din ce în ce mai rău, acuzând dureri de burtă, greață și vărsături, așa că profesorii au chemat imediat medicii, care au constatat simptomele unei toxiinfecții alimentare. În jur de 200 de copii s-au cazat la un complex turistic din localitatea Fundata, fiind plecați într-o tabără de limba engleză.

ISU Braşov a transmis că, în total, au fost evaluaţi medical la faţa locului 85 de copii.

”Dintre persoanele evaluate, 28 de copii au fost transportaţi la unitătile spitaliceşti din judeţ pentru investigatii medicale suplimentare”, a precizat sursa citată.

Copiii au fost transportaţi astfel:

  • 12 copii la Spitalul de Boli Infecţioase
  • 9 copii la Spitalul de Pediatrie Braşov
  • 7 copii La Spitalul Zărneşti

La faţa locului s-au deplasat personal din cadrul DSP şi ANSVSA.

Inițial, au fost evaluaţi medical la faţa locului 63 de copii. Alti 6 copii au fost transportați la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, a transmis ISU Braşov.

Sursa citatăm a precizat că, până în acest moment, 24 de copii au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti din judeţ pentru investigatii medicale suplimentare.

”Din informatiile pe care le deţinem, aproximativ 200 de copii se aflau într-o tabără la un complex turistic din comuna Moieciu”, au mai precizat oficialii ISU Braşov.

Copiii, care au vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, au început să aibă simptome digestive încă de marţi dimineaţă, fiind suspectată o toxiinfecţie alimentară. Ei au acuzat dureri abdominale, greţuri şi vărsături.

Pentru Observator, mai mulți părinți ai copiilor afectați au aflat de incidentul neplăcut.

„Un copil, de la noi, din şcoală este la spital cu părintele lui şi de la părintele lui am aflat că este vorba de toxiinfecţie alimentară”, a spus un părinte.

„Au început copiii să se simtă rău. Au fost aduşi peste noapte, doi din colegii copilului meu. Se pare că la cină s-a întâmplat ceva. (n.r ar fi mâncat) Carne de pui, macaroane, legume, pui la grătar, nimic care să dea de bănuit”, a explicat altcineva, pentru Observator.

Citește și: Rămăşiţele umane găsite în munţii din California sunt ale actorului Julian Sands. Avea 65 de ani

„În jurul prânzului, ambulanţa a preluat un număr de doi copii, cu simptomatologie digestivă şi i-au transportat la Spitalul Clinic de Copii Braşov. Ulterior, mai târziu, au fost preluaţi alţi şase copii, care au fost transportaţi la spitalul de boli infecţioase”, a precizat pentru sursa citată dr. Elena Claudia Bularca.

Felicitări de Sf. Petru și Pavel. Cele mai frumoase imagini cu urări de ”La mulți ani” pentru sărbătoriți... Un călător a căzut pe linia de metrou, în stația Aviatorilor. Medicii au constatat ulterior decesul bărbatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x