Antena Căutare

Maria David, suspendata din functia de judecator la ICCJ

Judecatoarea Maria David a fost suspendata din functia de la Sectia Civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de Consiliul Superior al Magistraturii. Masura a fost luata in urma punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta.

"In sedinta din data de 1 martie 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul prevederilor art. 62 lit. a din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, a decis suspendarea din functia de judecator a doamnei Maria David, din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Civila, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Structura Centrala pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta", informeaza Mediafax.


Judecatoarea Maria David a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, instanta suprema admitand, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie in dosarul in care aceasta este acuzata de trafic de influenta.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie - decembrie 2009, judecatoarea Maria David a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro. In schimbul banilor, Maria David a promis ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea unui dosar al Curtii de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa admita o contestatie in anulare, sa desfiinteze hotararea initiala de condamnare a denuntatorului si sa pronunte o hotarare de achitare a acestuia. Initial, denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala.

La data de 10 decembrie 2009, Curtea de Apel Ploiesti a admis in principiu contestatia in anulare formulata in dosarul respectiv si a dispus suspendarea deciziei initiale de condamnare pronuntata de aceeasi instanta, pana la solutionarea pe fond a contestatiei in anulare.

"Catre ciumpalacul Dumitrescu Calin", in scrisoarea trimisa de Primaria Ploiesti unui protestatar... Concediu de ingrijire a copilului, obligatoriu si pentru tati, a intrat astazi in vigoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x