Antena Căutare

Muzeul Antipa va inlocui girafa distrusa de huligani cu un mamut

Girafa care se afla in fata Muzeului National de Istorie Naturala  „Grigore Antipa” si a fost distrusa in noatea de 18 spre 19 august va fi inlocuita cu un mamut. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii muzeului, in fata institutiei va fi plasata o statuie reprezentand un adult din specia Deinotherium gigantissimum.

In urma distrugerii girafei amplasate in partea dreapta a aleii de acces in muzeu, s-a hotarat demararea unui proiect de marcare vizuala a institutiei prin realizarea unei diorame deschise in aer liber.

Astfel, locul girafei va fi luat de o statuie reprezentand un adult din specia Deinotherium gigantissimum, descoperita in 1890 la Manzati, in judetul Vaslui. Scheletul mamutului expus in sala centrala a muzeului este cea mai valoroasa piesa din patrimoniul detinut de institutie.

Se va construi insa si o noua girafa, de marime naturala, montata pe structura metalica, iar costurile pentru ealizarea ei vor fi acoperite de o companie privata.

Membrii MISA s-au reunit intr-o spirala la Costinesti... Doi medici falsi au pacalit zeci de bolnavi care veneau in Capitala sa se vindece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x