Antena Căutare

O destinație din Europa aleasă de mulți turiști reprezintă un pericol. Mai multe persoane s-au îmbolnăvit grav

Mai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au făcut baie într-un lac toxic din Galicia, Spania. Turiștii veneau în vizită pentru a surprinde cele mai reușite cadre pentru pozele de pe rețelele de socializare. 

Mai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au făcut baie într-un lac toxic din Galicia, Spania. Turiștii veneau în vizită pentru a surprinde cele mai reușite cadre pentru pozele de pe rețelele de socializare.

Lacul s-a format într-o fostă carieră minieră prin care se explota Wolfram, component folosit în producţia de oţel şi becuri. Mina a fost folosită în perioada celui de-al Doilea Război Mondial și mai apoi abandonată.

Culoarea atractivă a apei provine de la substanțele chimice periculoase.

Persoanele care au intrat în apă s-au îmbolnăvit, aceștia au acuzat dureri de stomac dar și iritații ale pielii. Un utilizator al rețelei sociale Instagram a declarat pentru un post de televiziune local că după ce a înotat în apă a suferit probleme la stomac dar s-a ales și cu o iritație a pielii care a durat două săptămâni.

„Expunerea scurtă va cauza cel mai probabil iritaţia ochilor şi a pielii, dar o expunere îndelungată în apa contamintă a lacului poate rezulta în afectarea gravă a sistemului digestiv”, spune Manuel Ferreiro, medic la Spitalul Universitar A Coruna.

Mina a fost abandonată în anul 1980, dar a fost folosită anterior pentru extragerea de Wolfram.

Elevii români au câştigat trei medalii la Olimpiada Internaţională de Biologie... Vacanță de coșmar la un hotel de patru stele din Olimp: "Un jeg zilnic!" Turist britanic, uluit de condițiile ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x