Antena Căutare

Oficial, Guvernul amână punerea în aplicare a legii care dublează alocațiile. Nu există bani!

Premierul a anunțat că se va vota, în mod oficial, amânarea dublării alocațiilor până când va exista rectificare bugetară. Intrarea în vigoare a legii va fi rediscutată, cel mai probabil, de la 1 iulie.

Oficial, Guvernul amână punerea în aplicare a legii care dublează alocațiile. Nu există bani!
Dublarea alocațiilor se amână

Executivul va proroga termenul de intrare în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor copiilor, adică va amâna punerea ei în aplicare. Orban a anunțat în sedința de Guvern că cel mai probabil, discuția privind dublarea alocațiilor va putea fi reluată la 1 iulie, cu prilejul unei rectificări bugetare.

"Vom proroga până la primul moment când putem face rectificarea bugetară, anume 1 iulie. Cum vom creste alocatiile vom vedea în funcție de cum evoluează economia", a spus premierul.

Klaus Iohannis a declarat, tot miercuri, că majorarea alocațiilor copiilor nu se poate aplica imediat, ci în câteva luni. ”Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național”, a mai spus el.

Ce prevede legea majorării alocațiilor:

– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap

– 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap

Cei patru copii care au pierit în incendiul de la Timișoara au murit cu zile. Vecinii, revoltați: ”Părinții îi neglijau.... Percheziţii în Bucureşti într-un dosar penal care vizează comercializarea peştelui fără respectarea cerinţelor privind s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x