Antena Căutare

Produsele de post, pericol real pentru sănătate! Unele conţin soluţia folosită pentru îndepărtarea gheței de pe șosele

Studiul privind calitatea produselor vegetale consumate frecvent de către consumatori în perioada postului, face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”. Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor alimentare astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză.

Studiul privind calitatea produselor vegetale consumate frecvent de către consumatori în perioada postului, face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”. Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor alimentare astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză.

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat, în vederea realizării unui studiu privind calitatea produselor vegetale 35 de preparate și semipreparate din marile structuri comerciale.

“Produsele de post, cu unele excepții, nu sunt altceva decât amestecuri realizate din apă, uleiuri vegetale hidrogenate exotice, cu un conținut insignificant de legume sub formă de pulberi, amidon, extracte de condimente și aditivi alimentari din belșug. În această perioadă a anului pe durata postului Adormirii Maicii Domnului, există alternative sănătoase la produsele vegetale industriale, și anume legumele și fructele de sezon care sunt accesibile și din punct de vedere al prețului. Deci, ne putem hrăni sănătos prin folosirea acestora la realizarea unor preparate alimentare. Din păcate, încă mai există consumatori care folosesc în perioada postului, și nu numai, grăsimi tartinabile vegetale/margarine, despre care se știe că prin conținutul ridicat de acizi grași saturați și grăsimi trans cresc nivelul colesterolului rău în organism (LDL) și îl reduc pe cel bun (HDL), fapt care poate favoriza apariția infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale”, spune Conf. Univ. dr. Costel Stanciu, Președinte Asociația Pro Consumatori, scrie realitatea.net.

Chimicalele din produsele de post:

Tofu cu clorură de calciu (soluție care se folosește la îndepărtarea gheței de pe șosele)

1 din 2 produse conține acid citric

1 din 4 produse conține metabisulfit de sodiu

1 din 5 produse conține câte 2 conservanți

1 din 6 produse conține caragenan

1 din 8 produse conține clorură de calciu

1 din 10 produse conține monoglutamat de sodiu

Numai 10% din produsele analizate nu conțin aditivi alimentari

Aditivii alimentari identificați în produsele vegetale/de post care pot duce la apariția unor probleme grave de sănătate.

Un nou seism în zona Vrancea! Cutremur azi-noapte în România... Ninge în România în plină vară! Oamenii se uită pe geam şi nu le vină să creadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x