Antena Căutare

Reprezentantul României la OMS confirmă: "E imposibil de ascuns numărul de cazuri noi. Vor crește în perioada următoare!"

E imposibil de ascuns numărul de cazuri noi, susține Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Mai mult, Ministrul Sănătății spune că se așteaptă la o creștere a numărului de îmbolnăviri, în următoarea perioadă, pe fondul etapelor de relaxare a măsurilor. Cel mai probabil, starea de alertă va fi prelungită.

Reprezentantul României la OMS confirmă: "E imposibil de ascuns numărul de cazuri noi. Vor crește în perioada următoare!"
Numărul de cazuri noi de Covid-19 ar urma să crească în România | Hepta

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă, pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, care trebuie apoi încuviinţată de Parlament, unde social-democraţii condiţionează votul de instituirea unei perioade de tranziţie de doar 15 zile, nu de 30, aşa cum vrea Executivul. Şi USR a cerut argumente şi date statistice.

Citește și:

Specialiștii au recunoscut! Situația reală a infectărilor, departe de cifrele oficiale: „Numărul de cazuri este și de 20 de ori mai mare decât cel depistat”

Şedinţa Executivului, programată la ora 12:30, este precedată de cea a Comtetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care ar urma să decidă asupra proiectului de hotăţrâre. Decizia vine în contextul în care mai multe zile la rând numărul cazurilor a trecut de 200, iar duminică a trecut de 300.

Nelu Tătaru a declarat luni că se aşteaptă la o creştere a cazurilor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus şi că în acest moment în judeţul Braşov este o transmitere comunitară. Ministrul a precizat că în România este o transmitere comunitară joasă, comparativ cu alte state ale Europei.

Citește și:

Autorităție se pregătesc să ia noi măsuri, după explozia numărului de infectări. Nelu Tătaru, vehement: „Vom interveni”

Reprezentantul României la OMS: "Este imposibil ca datele privind diagnosticările cu COVID-19 să fie manipulate

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, afirmă că este "imposibil" ca datele privind diagnosticările cu COVID-19 să fie manipulate. El arată că procentul de îmbolnăviri, de cinci la sută din numărul de teste, este unul mare, de natură a crea preocupare, răspunzând astfel acuzaţiilor PSD privind manipularea cifrelor pentru a se justifica prelungirea stării de alertă.

Scandal uriaș după prima probă de la Evaluarea Națională. O asociație intervine în cazul elevei care nu a fost primită s... Peste o sută de gospodării din Ialomiţa, afectate în urma unei ploi torenţiale/ Pompierii au scos apa şi din mai multe i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x