Antena Căutare

Rețetă de plăcintă cu brânză. Cum se face preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii

De Izvorul Tămăduirii, gospodinele obișnuiesc să gătească plăcintă cu brânză sau urdă. Iată cum se pregătește mâncarea tradițională care în multe case nu lipsește de pe masă în ziua sărbătorii închinate Maicii Domnului.

placinta cu branza asezata pe un blat din lemn Galerie
De Izvorul Tămăduirii, gospodinele obișnuiesc să gătească plăcintă cu brânză sau urdă. Iată cum se pregătește mâncarea tradițională care în multe case nu lipsește de pe masă în ziua sărbătorii închinate Maicii Domnului. | Shutterstock.com

Plăcinta cu brânză sărată este ușor de pregătit și foarte gustoasă. Crocantă la exterior, fragedă și aromată pe interior, este unul dintre cele mai bune deserturi. Află din rândurile următoare cum se prepară.

Rețetă plăcintă cu brânză sărată la cuptor

Această rețetă de plăcintă cu brânză este una simplă având în vedere că se poate face cu foi de plăcintă pe care le găsiți la supermarket. Se gătește în tavă imensă, ca cea de baclava și are un gust asemănător celui de la plăcintărie. Pentru început, aveți nevoie de câteva ingrediente.

Ingrediente rețetă plăcintă cu brânză sărată la cuptor

  • 1 pachet foi fine de plăcintă
  • 500 grame de brânză sărată
  • 300 ml apă minerală
  • 130 ml ulei
  • 1 linguriță de sare.

Cum se prepară rețeta de plăcintă cu brânză

Pentru început, puneți o cantitate mică de ulei în tavă sau tigaia folosită. Ungeți toată suprafața vasului de gătit cu o pensulă sau un șervețel.

După aceea, adăugați sarea și uleiul în apă minerală, amestecați foarte bine. Acum este timpul să așezați foile de plăcintă. Țineți cont că trebuie să tapetați fundul și pereții vasului, așa că toate foile trebuie să fie mai mari decât recipientul.

Citește și: Plăcinte cu omletă și spanac la tigaie, pentru gustări delicioase și consistente

După ce ați așezat-o pe prima, adăugați a doua folie și ungeți baza cu amestecul rezultat din sare, ulei și apa minerală. Următorul pas constă în adăugarea brânzei. Apoi trebuie să acoperiți cu marginile foii a doua, aducându-le din exterior către centru. Procedați la fel și cu marginile foii numărul 2.

Acum ungeți foaia de plăcintă cu amestecul cu ulei. Presărați din nou brânză și acoperiți cu o foaie de plăcintă. Indicat este să o presați ușor și să vă asigurați că se pliază pe pereții tăvii sau tigăii.

Ungeți baza foii cu amestecul cu sare, apă minerală și ulei. Puneți brânză și o nouă foaie deasupra. După ce o ungeți bine, aduceți marginile spre centru.

În continuare procedați la fel, cu excepția ultimelor două foi de plăcintă cu brânză. Acestea vin grupate câte două, prima fiind unsă cu amestecul cu ulei. Presărați brânza și acoperiți cu a doua foaie, după care adăugați amestecul lichid. Apoi se închid foile dinspre margine spre centru.

Odată ce ați ajuns la ultimele două foi ale plăcintei, puneți penultima foaie peste. Ungeți cu amestecul cu ulei după care acoperiți cu ultima foaie.

Citește și: Rețetă cozonac pufos cu umplutură de nucă și rahat sau cacao din caietul bunicii. E simplu de preparat și delicios: ingrediente

Și pe aceasta trebuie pus amestecul, după care aduceți colțurile spre centru. Din nou, trebuie unsă cu amestecul rezultat din apa minerală, sarea și ulei.

Restul de amestec se adaugă peste întreaga plăcintă. Apoi înțepați foile cu o scobitoare pentru ca plăcinta cu brânză să se coacă uniform. Vasul se pune la cuptorul încins la 170 de grade și se lasă pentru 40-45 de minute. Poftă bună!

Mai jos aveți și rețeta video, iar mai multe rețete gustoase găsiți pe hellotaste.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preparatul neașteptat care se va servi la încoronarea Regelui Charles, ales chiar de el. Ce ingrediente conține... Călugărul care a rămas fără drept de slujbă după ce s-a îndrăgostit. Imaginile intime care l-au compromis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x