Antena Căutare

S-a aflat! Ce avere avea Nicolae Ceaușescu în conturi, de fapt! „Nu au plătit niciodată pentru alimente”

Se fac în curând treizeci de ani de când regimul comunist din România a fost învins de Revoluția din Decembrie 1989. Ce avere aveau Nicolae și Elena Ceaușescu în conturi?

S-a aflat! Ce avere avea Nicolae Ceaușescu în conturi, de fapt! „Nu au plătit niciodată pentru alimente” Galerie
Elena și Nicolae Ceaușescu, detalii incredibile despre avere

Detalii despre Revoluția din Decembrie 1989 știe aproape fiecare român. A fost ziua în care, pentru prima oară, oamenii au ieșit în stradă plini de curaj să lupte pentru dreptul la democrație, pentru dreptul la libertate și pentru dreptul la o viață mai bună. Atunci, regimul restrictiv al lui Nicolae Ceaușescu a fost „detronat”. Totuși, ce avere avea dictatorul Nicolae Ceaușescu în conturi?

Ce avere aveau Nicolae și Elena Ceaușescu

Averea familiei Ceaușescu a fost dintotdeauna un subiect controversat. Imediat după Revoluția din Decembrie 1989, au fost deschise mai multe anchete care să găsească averea ascunsă a dictatorului Nicolae Ceaușescu. S-a efectuat și expertiză contabilă, iar specialiştii au încercat să afle de ce bunuri s-a bucurat fiecare membru al familiei Ceauşescu.

Anchetatorii au căutat în conturile deţinute la CEC de membrii familiei Ceauşescu, pentru a descoperi ce avere aveau. Elena şi Nicolae Ceauşescu n-aveau bani la CEC, aveau însă copiii, cei mai mulţi Zoia Ceauşescu.

S-a aflat! Ce avere avea Nicolae Ceaușescu în conturi, de fapt! „Nu au plătit niciodată pentru alimente”

Nicolae Ceaușescu și celebra șapcă

sursa foto: banatulazi.ro

Nicolae Ceaușescu și celebra sa șapcă

Fiecare avea ”economii” de peste un milion de lei. Singurul care a declarat conturi în străinătate a fost Valentin Ceauşescu. „Am un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra – „Midland” – şi 1.500 de mărci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt. Nu cunosc numerele conturilor; extrasul de cont privitor la depozitul din RFG poate fi găsit cu ajutorul fostei soţii, Iordana Borilă”, a precizat Valentin Ceauşescu organelor de anchetă în dosarul privind subminarea economiei naţionale.

Bani găsiţi la CEC, în 1989:

  • Nicu Ceauşescu: 1.223.873 de lei
  • Valentin Ceauşescu: 1.223.873 de lei
  • Zoia Ceauşescu: 1.450.020 de lei

Fostul şef al Gospodăriei, Radu Burciu, a declarat anchetatorilor că alimentele familiei Ceauşescu valorau 160.000-180.000 de lei lunar, dar nu le-au plătit niciodată.

Sursa: bugetul.ro

Filmul tragediei de la Timișoara. Cum s-a desfășurat deratizarea în urma căreia au murit trei persoane. Substanța folosi... Arad: Şapte copii, la spital după un accident în care au fost implicate un microbuz de transport elevi şi un autoturism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x