Antena Căutare

Un cioban a sunat la 112 să spună că s-a rătăcit în pădure. Ce au descoperit polițiștii când l-au găsit și de ce l-au amendat

Un cioban din comuna Bălţăteşti, județul Neamț, a sunat la 112 în repetate rânduri pentru a anunța că s-a rătăcit în pădure. După ce l-au găsit pe bărbat, polițiștii l-au amendat.

Colaj cu pădure, mașină de poliție Galerie
Bprbatul a fost amendat pentru apelul nejustificat la 112 | Shutterstock

Ciobanul în vârstă de 43 de ani a sunat la 112 spunând că s-a rătăcit în păsudurea din comună, după ce ar fi fost urmărit de un urs. Bărbatul a sunat de mai multe ori la numărul de urgență, oferind de fiecare dată o altă locație. În cele din urmă, oamenii legii l-au găsit pe bărbat, într-o altă localitate față de cea indicată. Mai mult, oamenii legii au descoperit că bărbatul era sub influența alcoolului și în afara unui pericol. Astfel, ciobanul a fost amendat pentru apelarea nejustificată la serviciul 112.

Polțiștii l-au amendat pe bărbatul din Neamț pentru apel nejustificat la 112

„Bărbatul a revenit cu mai multe apeluri, comunicând de fiecare dată altă locaţie. În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti, bărbatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a fost identificat în localitatea Crăcăoani, acesta nefiind într-o situaţie de pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Citește și: Avertisment RO ALERT: Ce zonă din România a fost invadată de șerpi. Ce amendă primesc cei care îi ucid

Cât primesc amendă cei care sună nejustificat la serviciul de urgență 112

Poliția Română trage un semnal de alarmă cu privire la apelul fals la 112.

„Legislația din România prevede că „alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe poate fi sancționată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunității”.

Citește și: Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC la cel mai cunoscut lanț fast-food din București. Amenda este una usturătoare

Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent sau, mai grav, fals, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor! Săvârșirea din nou a contravenției, în interval de un an de la aplicarea sancțiunii, se sancționează cu amendă de la 2000 la 4000 de lei sau cu prestarea de la 200 la 400 de ore de muncă în folosul comunității.

Apelurile abuzive la numărul unic de urgență 112 pot distrage atenția și resursele operatorilor din dispecerat, precum și a personalului de intervenție de la situațiile reale de urgență, punând în pericol viața și siguranța cetățenilor”, se arată într-un comunicat emis recent de Poliția Română.

Românii beneficiază de analize gratuite pentru diagnosticarea Bolii Cronice de Rinichi, începând cu 1 iulie... Scriitorul Milan Kundera a murit! Autorul care era denumit „un monstru al literaturii” a lăsat în urmă o operă impresion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x