Antena Căutare

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania şi-a redeschis porţile pentru vizitatori

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania, de pe domeniul Kemeny din Brâncoveneşti, Mureş, este în sărbătoare. Cu o istorie de peste opt secole, edificul a împlinit cinci ani de când şi-a redeschis porţile pentru vizitatori.

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania şi-a redeschis porţile pentru vizitatori Galerie
Castelul Kemény din Brâncoveneşti

Castelul medieval din Brâncoveneşti, Mureş, şi-a primit oaspeţii într-un cadru de poveste. Vremea frumoasă, şi edificiul cu o istorie impresionantă i-au scos pe oameni din case.

Pe lângă plimbări pe culoarele şi aleile încărcate de istorie, oaspeţii s-au putut bucura şi de mese întinse cu bunătăţi tradiţionale.

Prima atestare documentară a Castelului Brâncoveneşti Kemeny datează din secolul al 13-lea. De-a lungul istoriei, a avut numeroşi proprietari. În perioada comunistă castelul a avut mai multe destinaţii, fiind utilizat ca închisoare, şcoală de corecţie apoi centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, care a funcţionat în clădire până în anul 2014.

Avocatul Tonel Pop, despre scandalul cu tânăra din Italia: "Mama adolescentei a văzut fotografiile și s-a convins c... Cutremur cu magnitudinea 3,8, în judeţul Buzău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x